Cykelparken som har något för alla nivåerSnart öppnar Lofsdalen Bike Park, en park fylld av roliga leder och med olika nivåer, så att du både kan ha en avkopplande cykelkörning och en mer utmanande. Med fokus främst på familjer, nybörjare och medelgoda åkare kan parken avnjutas av hela sällskapet, samtidigt som ni cyklar ner för fjället, genom trollska skogar.

Vare sig det gäller flera dagars vistelse med boende eller ett besök över dagen, så är Lofsdalen Bike Park en upplevelse som inte bör missas i sommar. Här finns enkla leder för den som först vill testa på sina färdigheter till mer utmanande för den som är mer erfaren. Med möjligheten att göra avstickare till andra backar blir ingen resa den andra lik. Du behöver inte heller ha en cykel sedan innan, utan kan snabbt och smidigt hyra högkvalitativa mountainbikes.

Många av lederna är byggda så att du kan undvika hoppen om du vill, och du får alltid hjälp av personal för av- och påstigning vid liften om så behövs. Samtidigt finns det även något för den som känner sig mer trygg bakom styret. Med hjälp av nedanstående beskrivningar av några av de befintliga lederna kan du se vad som väntar dig i backarna.

Fjälleden
Backen för dig som är orutinerad inom downhill-cykling och vill börja på en bredare stig och komma in i tempot. Utan vare sig stenar, rötter eller hopp kan du helt fokusera på din egna körning i den tre och en halv kilometer långa backen, som erbjuder allt från beundransvärd skogsmiljö till broar som tar dig över olika vattendrag. En optimal sträcka för dig som har små barn med dig, eller för dig som hellre vill ta det lugnt i backen.

Skogsleden
Med sin sträcka på 3,6 kilometer är Skogsleden Lofsdalens längsta backe. Här erbjuds det mer avancerad körning i form av hopp, dropp, rollers och step ups för den som vill. Känner man att man hellre undviker det är hoppen utformade på ett sådant vis att man kan rulla över de istället.

Tack vare den stora variationen i kunskapsnivå är Skogsleden sedd som en av de största favoriterna hos besökarna. Här kan hela familjen cykla tillsammans och den andra halvan svänger mer i form av velodromer och träbroar. Den mer erfarne kan välja att åka in på en av många avstickare som erbjuder hopp i större format.

Viper & Venom
Dessa två leder är för dig som känner dig bekväm på cykeln och vill utmana dig själv. Lederna åker ihop vid flera olika tillfällen och erbjuder flera möjligheter att själv kombinera lederna.

Viper är utmärkt för dig som vill åka på en led med många kurvor, men som även tillåter dig att komma upp i hög fart och även åka på hopp. Genom tighta stigar till mer öppet landskap, och med flertalet broar under sin färd, är det en oerhört skojig led dels för den erfarne men även för dig som vill testa på att utmana dina färdigheter.

Leden Venom är likt den tidigare benämnda Viper också full av hög fart, snäva kurvor och tighta stigar och erbjuder också höga drop. Dessutom bjuds det på stora och häftiga velodromer under färden.

Förutom leder med olika svårighetsgrader som gör det hela till ett härligt äventyr för hela familjen, finns det givetvis även möjligheter längst med spåren att stanna för en välförtjänt fikapaus.

När dagen är slut i parken kan du som vill avnjuta en trevlig middag på Aktivitetshuset. Här finns även möjligheten att spela bowling och barnen kan leka i leklandet – allt under samma tak. Perfekt för både den som ska åka hem efter besöket, eller för den som bokat boende under sin vistelse.

Destination Lofsdalen
Lofsdalen är en lugn och barnvänlig fjällby i Härjedalen som har allt för fjällsemestern. Lättillgänglig vandring i storslagen fjällmiljö, familjevänliga bike park för downhillcykling, fiske och ett rikt djurliv. Lofssjöns sandstrand som ligger mitt i byn är en perfekt oas för avkoppling efter en varm dag. Här finns fjällstugor med lägen allt ifrån Lofssjöns strand till högt uppe på fjällsidan med oändlig utsikt över fjällvärlden.