Nu finns det ett svensktillverkat och nyttigt godis i butikshyllanHallon & saltlakrits, fläder & hallon, ananas-passion och svarta vinbär. Det är smakerna på Wellibites godis  som äntligen nått den svenska konfektyrmarknaden. Svensktillverkat, sockerfritt, veganskt, glutenfritt – och med färre kalorier än de flesta godissorter.

Krossade löss, cirka 70 procent socker, gelatin och annat slaktavfall är vanligheter i godishyllan och genomsnittssvensken konsumerar omkring 17 kilo, varje år. På senare tid har det dock dykt upp allt fler godissorter som kategoriseras som nyttiga men ofta avslöjar innehållsförteckningen något annat med en hög andel socker och andra tillsatsämnen. Det fick apotekaren och kostexperten Sara Serray att ta fram ett helt nytt godis – Wellibites.

– Jag läste på baksidan av många alternativa godissorter och såg att det var bättre än det vanliga godiset. Men jag ville ha det mer hälsosamt, berättar hon.

Läs mer om Wellibites här!

Med ett intresse för hälsosam bakning och en önskan om att kombinera det som gör gott och smakar riktigt gott började Sara experimentera med utvalda råvaror i sitt kök. Med stöd av ett inkubatorprogram, Yuncture, en mentor med erfarenheter från dagligvarubranschen, Mats Bejmyr, har Wellibites nu intagit hyllplatser hos bland annat ICA, Coop, Axfood, Hemköp, Tempo och de flesta svenska apotek. Allt godis tillverkas i Sverige ur kvalitets- och miljösynpunkt – och för att gynna den svenska välfärden.

– Många säger att det är unikt i branschen att ett så ungt bolag kommer in och får listning centralt hos många av våra stora matvarukedjor. Det är otroligt kul och jag blir överväldigad av all positiv respons, säger Sara Serray.


Sara Serray under tillverkningsprocessen

Följ oss på Instagram här!

Hälsosamt – på riktigt
Det nya godiset finns i tre smaker; hallon & saltlakrits, fläder & hallon, ananas-passion & svarta vinbär. Det tillverkas i Sverige och är 100 procent veganskt, socker- och glutenfritt. Smakerna kommer från naturliga smakämnen och färgen från frukt och grönt. Dessutom innehåller godiset 40 procent färre kalorier än de flesta godissorter – och är berikade med vitaminer och mineraler som B6, B2 och zink.

– Det är ganska speciellt att kombinera alla fördelar i en godissort. Det är också det enda godiset på marknaden i dag som är tillsatt med vitaminer och mineraler.

Madeleine är en av de som testat Wellibites.
– Finns verkligen INGET som ens vart i närheten av dessa. Jag är helt mållös! Tack för att du Sara förde in dessa i mitt liv! Nu kan även jag unna mig goda saker som dessutom är bra för kroppen!

Vill nå hela Sverige
Nu vill Sara fortsätta att etablera sig i Sverige innan hon siktar på att även nå den nordiska och europeiska marknaden.

– Jag har precis signat ett kontrakt med en väletablerad marknadsbyrå som jobbat med stora varumärken som kommer hjälpa Wellibites att nå nya höjder. Jag har även ett avtal med ett säljbolag som ska hjälpa mig att bearbeta butikerna över hela landet eftersom det blir nästintill omöjligt för mig att åka runt till alla butiker själv, som jag gjorde i början, avslutar hon.

Vill du köpa Wellibites? Här hittar du alla återförsäljare!