Då går landets häftigaste idrottsfest av stapeln

SM-finalen i innebandy är redan en av Sveriges häftigaste upplevelser.
Nu blir finaldagen i Globen den 22 april ett ännu större äventyr.
– Vi bygger upp en funzone med utställare där det finns roliga saker att göra hela dagen, säger Tobias Linderoth på Svenska Innebandyförbundet.

Vill du uppleva en match med stjärnor i världsklass? Då ska du se till att ha biljetter till SM-finalerna i innebandy. 22 april går matcherna av stapeln i Globen. Först ut är damfinalen som startar klockan 12.15 och tre timmar senare spelas finalen mellan Sveriges två bästa lag på herrsidan. 
– Intresset är stort, vi har faktiskt mindre än tvåtusen biljetter kvar till allmänheten och det är fortfarande ett par veckor kvar till första matchen, säger Tobias Linderoth på Svenska Innebandyförbundet.
Här hittar du de sista biljetterna till finalmatcherna

2002 gick innebandyn gick i bandyns spår och bestämde sig för att låta SM-guldet avgöras i en enda match, såväl på herr- som damsidan – matcher som spelas samma dag.

Och det blev succé direkt; i princip är det bara ett besök av påven som kunde konkurrera i antal åskådare med innebandyn. 15 106 åskådare såg till exempel VM-finalen 1996 i Globen.
– Numera utgör drygt 13.000 åskådare ett fullsatt Globen och vi siktar på den siffran.

Flera veckor innan finalerna vet ingen vilka lag som möts i finalerna och ändå har man sålt runt 11.000 biljetter, inklusive det som är bokat för finallagens supportrar. Hur är det möjligt?
– Innebandyn är ju speciell, den har inte så stora supporterskaror. Det finns många intresserade ute i klubbarna som gärna ser finalerna oavsett vilka lag som går dit. Sedan finns det lite klackar i till exempel Falun och Storvreta, där finns en del intresserade som köper biljett på slutet när de vet att deras lag gått till final,  säger Tobias Linderoth.

Varför ska man se innebandyfinalerna live om man inte är engagerad i innebandy?
– Det är en av landets häftigaste idrottsfester. Allt avgörs i en match, det finns ingen chans till revansch. Sedan är Globen en speciell finalarena med den spektakulära rymden och man ser bra var man än sitter i arenan. Det blir hög stämning. De som går till final gör det i världens bästa liga, den Svenska Superligan, det gäller både på herr- och damsidan. Spelarna är världens bästa spelare i världens bästa lag.

Ni har visst lite spännande nyheter i år.
– Ja, nyheten i år är att vi bygger upp en funzone där det finns roliga saker att göra hela dagen. Den kommer att finnas inne i Annexet som är sammanhängande med Globen. Det blir en blandning av utställare  som till exempel Svenska SpelReturpackFörsvarsmakten och Salming men det blir även en food court där man köpa mat och dryck. 

Läs mer om SM-finalerna på http://smfinal.se

Presenteras av

SSL_sv_rgb

Tider för SM-finalerna 22 april:

Kl 10.30 Dörrarna öppnas och du kan besöka Funzone.

Kl 12.15 Damfinalen.

Kl 15.15 Herrfinalen.

Besök smfinal.se för mer information

Boka dina biljetter här

 

innebandy4

 

innebandy1