Här är padelproffsets nya racket: ”Aldrig spelat med ett bättre”

Få saker har ökat lika snabbt i popularitet som sporten padel, och det finns inte heller några indikationer på att trenden kommer avta. Samtidigt som nya spelare och padelhallar tar form gör även racketarna det – och ihop med proffsspelaren Baharak Soleymani har Vidar of Båstad nu tagit fram ett rack som förväntas ta padelvärlden med storm.

– Det låter som en klyscha, men jag har aldrig tidigare spelat med en bättre racket än detta, berättar hon.

Padelns popularitet är svår att missa, och statistik visar på att det är den snabbast växande sporten i hela världen. Idag finns över åtta miljoner aktiva spelare runtom kontinenterna och tack vare att det är en enkel sport att lära sig lär mängden fortsätta öka kraftigt. Dessutom behövs inte stora mängder utrustning för att spela, utan kräver i princip enbart ett bra rack.

Att hitta ett rack som passar ens nivå och spelstil är dock lättare sagt än gjort, men men med Vidar of Båstad och deras utbud blir det istället en enkel historia.

– Vi grundades med ambitionen att utveckla perfekta padelrack; från kvalitet och design till spelkänsla, förklarar Karl-Oscar Giertz, vd.

Läs mer om Vidar of Båstad här

Nya padelracket är här
I början av april lanserades CC Elite Air 2022, ett racket framtagen i tätt samarbete med Baharak ”Barre” Soleymani, en av Sveriges främsta padelspelare. Ett omfattande arbete som krävde många prototyper och omarbetningar – men till sist hittade man rätt.

– Jag är super, supernöjd med det och vi har varit så noggranna. Det var aldrig snack om att bara höfta någonting och nöja sig, så jag har varit stenhård på hur jag vill ha det och hur det ska vara i spelet. Slutresultatet blev ett otroligt racket som dessutom fungerar väl för gemene man, och än så länge har jag bara fått positiv feedback, säger hon.

Karl-Oscar Giertz förklarar att de tidigt kom överens om att racketen skulle ha en lägre vikt, mjukare kärna och att den även skulle hjälpa till lite extra i slaget. På så vis blir detta racket att föredra för den som har problem med exempelvis klassisk tennisarmbåge – eller för den som är i behov av ett rack med lägre balans.

– Det är dessutom ett lättare rack jämfört med många andra, vilket i sin tur innebär att du får snabbare slag och enklare manövrering vid kanterna. Många tillverkare kan idag ha problem att få ned balansen och vikten utan att tumma på känslan, men det har vi tillsammans med våra tillverkare i Spanien verkligen lyckats med.

Vill du få mer information om CC Elite Air?

Ett snyggt och lätthanterligt racket
För ”Barres” del har nyheten redan hunnit avspegla sig på hennes spel, menar hon. Efter många månaders tester fram och tillbaka kände hon snabbt när de hade hittat alldeles rätt. 

– Man kan se det i mitt spel, att det här är mitt rack. Om man går tillbaka och tittar på tidigare matcher när jag spelade med olika testracketar kan man nog se det också: att vi inte hade hittat rätt ännu. Det ger mer tryck i spelet, samtidigt som det är mer kontroll. Det är både katapultaktigt men lite förlåtande också. 

– Dessutom så slipper man slå med all kraft själv och med axeln, där jag ju själv haft problem och något som många padelspelare får. Om man träffar fel, exempelvis på kanterna, har bollen tidigare dött men här är det en mycket större träffyta som gör det enklare att spela riktigt bra.

Baharak berättar avslutningsvis att hon var stenhård in i det sista, och in på smådetaljerna. Designen var hon oerhört noggrann med, och visionen var att få ett stilrent racket som dessutom representerar henne som person. Valet föll därför på en genomgående röd färg – hennes favoritfärg.

– Jag vet själv att när man letar efter racket så är det viktigt att det är snyggt. Tidigare har det funnits jättebra racket, men som haft… sjutton olika neonfärger. Nu finns allt i ett, säger hon och avslutar:

– Tillsammans med Vidar of Båstad har vi fått till det riktigt bra. Allting.

Vidar of Båstad konceptualiserades 2017, padel som sport hade börjat bli en snackis och padelbanor byggdes i flera hörn i landet. Då vi som grundare har en bakgrund i Båstad har vi sedan länge inspirerats av den entreprenörs- och racketsportfyllda byn.
Som ett resultat av detta ville vi skapa ett svenskt varumärke inom racketsport som tar kvalitet, design och spelkänsla på allvar.

Alla racketar är tillverkade för hand i Madrid vilket gör att varje enskilt racket är unikt och av yttersta världsklass tillsammans med svensk kolfiber. Detta har vi lagt grund för med vår vision och vi kommer alltid se till att upprätthålla den för Vidar of Båstad.

Victor Christophe

Learn More →