”Därför får du missfärgningar”

I dag bleker många till sig ett kritvitt och vackert leende – precis som
Hollywoodstjärnorna. Men ännu fler försöker själv med whitening-tandkräm.
Priset du betalar för dessa är dock högt, inte sett till prislappen utan i form av slipskador på tänderna.
– Black is White, med ingrediensen aktivt kol, tar bort missfärgningar och gör dina tänder rena och fina utan att skada tandens yta, säger Olle Nilsson, ansvarig för Curaprox Sverige.

Många unga, främst kvinnor, använder whitening-tandkräm. Det som de inte vet är att många av dessa innehåller höga halter av slipmedel som ruggar upp emaljen – så att nya missfärgningar från mat och dryck får ännu lättare att fastna. Olle Nilsson på Curaprox Sverige menar att det finns två val för den som har missfärgningar; att få sina tänder blekta på klinik, eller det skonsammare och enklare alternativet: borsta tänderna med en tandkräm som skonsamt tar bort missfärgningar.
– Tänderna blir renare och på så sätt automatiskt vitare, säger han.
Har du missfärgade tänder? Testa det här

Avlägsnar missfärgningar
Curaprox tandkräm Black is White tar bort missfärgningar på tänderna – utan att du skadar emaljen. Aktivt kol har väldigt stor upptagningsförmåga och drar till sig alla typer av missfärgning. Det får tänderna att bli rena på ett enkelt och smidigt sätt. Missfärgade tänder beror till viss del på ärftlighet men framförallt på dina vanor. Vill du bibehålla vita tänder ska du undvika de största bovarna som exemplevis kaffe, te, rödvin och cigaretter. 
– Vill du ha vitare tänder ska du först göra ett besök hos din tandhygienist. Använd sedan Black is White ett antal gånger i veckan, beroende på dina vanor, för att bibehålla resultatet, säger Olle Nilsson.

”Fler fördelar"
Tandkrämen innehåller också hydroxylapatit och fluor, som tillsammans stärker emaljen och motverkar ilningar, och enzymer som stärker salivens egna goda egenskaper. Det unika med Black is White är att du kan använda den varje dag utan att riskera att skada emaljen. 
Prova tandkrämen och ta bort dina missfärgningar

Företaget Curaprox, som jobbar med munhälsoprodukter, grundades 1972 i Schweiz och finns i dag i 68 länder spridda över hela världen. Deras motto är att fokusera på hur dina tänder och ditt tandkött mår, inte enbart på hur de ser ut, och att du enkelt ska kunna hålla dina tänder friska, rena och snygga.
– Vi fokuserar på att våra produkter ska vara både effektiva och skonsamma. Exempelvis har våra tandborstar många fler strån och du får en effektivare rengöring samtidigt som de är mycket mjukare och skonsammare för tandköttet, berättar Olle Nilsson.

Han menar också att ha en god munhälsa i sin tur bidrar till en god allmän hälsa.
– Dock räcker det inte att borsta tänderna utan vi måste göra rent i mellan dem också. Här rekommenderar vi mellanrumsborstar som komplement för en god munhälsa, vilket kan ge ett friskare liv då du eliminerar många bakterier i munnen som kan göra dig sjuk, säger han.
Behöver du förbättra din munhälsa? Läs mer om Black is White här

CURAPROX står för kunskap och överföring av färdigheter för att säkerställa bästa möjliga munvård och oral hälsa. Sedan 1972. Vi lär ut mer än bara vikten av vitare tänder och frisk andedräkt. Munhälsan är väsentlig för friska organ och en hälsosam kropp.

Läs mer om Curaprox här