Oväntade sättet att få en vacker hy påVill du bli kvitt akne eller andra hudåkommor i ditt ansikte?
Då finns det ett minst sagt oväntat sätt att få bukt med problemen på  – probiotika.
– Optimal hudhälsa är beroende av de goda bakterier som lever i och på huden, säger hudterapeuten Emelie. 

De flesta förknippar goda bakterier, probiotika och prebiotika, med tarmfloran men
studier visar att hela 21 procent av din kropps mikrobioms mångfald finns i din hud. Att tillföra probiotika till huden under en ansiktsbehandling är därför en god idé.
– Jag jobbar med hudens mikroflora i form av prebiotika, probiotika nivå 1-3, och levande probiotika nivå 4. Med anpassade behandlingar och produkter kan vi jobba för att motverka akne men även ”anti aging”, förklarar hudterapeuten Emelie.

Auktoriserad hudterapeut Emelie slog 2016 upp dörrarna till sin salong på Kungsholmen i Stockholm och här använder hon sin erfarenhet från klinik och spa när hon utför ansiktsbehandlingar anpassade efter varje enskild hy.
– Inför varje ansiktsbehandling görs en hudanalys för att kunna skräddarsy din behandling efter behov och önskemål – något som är genomgående för samtliga behandlingar och oavsett hudtyp eller hudproblem, säger Emelie.
Få exklusiva erbjudanden – prenumerera på Emelies nyhetsbrev

Så går en probiotisk ansiktsbehandling till
Hon berättar vidare att optimal hudhälsa är beroende av prebiotika, näring, för goda bakterier. Under en probiotisk ansiktsbehandling tillför hon probiotika via ett serum och/eller exklusiva ampuller.
– Probiotikan är fantastisk på så sätt att den stärker upp din hud, ger den mer spänst, förmåga att behålla fukt och ser till att den blir mer välbalanserad och välmående.
Läs mer om Emelies behandlingar

”Huden är helt fantastisk”
Vidare förklarar Emelie att en ansiktsbehandling med probiotika ger en omedelbar lyster och en fin och mjuk hy. Resultatet är något som inte hålls tillbaka i de kundomdömen som getts från kunder.
– Jag har varit på flera olika behandlingar hos Emelie. Hon har alltid ett mycket trevligt och personligt bemötande. Ansiktsbehandlingen är helt ljuvlig. Emelie är extremt påläst och kunnig. Kan inte tänka mig någon bättre.
Se fler kundomdömen här

Emelie utbildade sig till hudterapeut vid Gildaskolan i Stockholm och tog examen i februari 2012.

Som SHR-auktoriserad och Cidesco-certifierad hudterapeut har hon nu sin salong där hon bland annat utför ansiktsbehandlingar, behandlingar för fransar och bryn, kroppsbehandlingar, massage, vaxning, hudanalys, hårborttagning – och mycket mer.

Kontakta Emelie här