Därför revolutionerar nya hojen MC-världen

Stilsäker design, automatlåda med dubbelkoppling och en stark 745-kubiks twinmotor. 
Nyheten X-ADV från Honda är en unik korsning mellan pendlar- och äventyrshoj. 
– Motorkraften och chassiegenskaperna kryddar varje körning med glädje och äventyr, säger Lotta Jegenstam, vd för Honda MC Sverige. 

Honda utmärker sig genom att ständigt ligga i framkant inom produktutveckling, teknik och design. Som ett led i detta presenterar företaget den nya äventyrshojen X-ADV på MC-mässan i Stockholm i helgen. Enligt Lotta Jegenstam, som är vd för Honda MC Sverige, är motorcykeln helt revolutionerande när det gäller både funktion och design. 
– Det är lätt att tro att det är en scooter men det är faktiskt en helt ny typ av hoj. Det unika är att den klarar av både stadstrafiken och nöjeskörandet utmärkt, säger hon. 
Läs mer om äventyrshojen X-ADV nu

Från asfalt till grus
Designen är framtagen av Hondas forsknings- och utvecklingsteam i Italien. Enligt projektledaren för X-ADV var målet att få till en funktionell hoj med unik frihetskänsla på två hjul som förstärker längtan efter att komma bort från vardagen och samla nya intryck. Detta samtidigt som hojen är utrustad med en rad smarta funktioner för att underlätta vardagen. Bland annat har X-ADV en smartnyckel som kan ligga i förarens ficka och inte behöver tas fram hela tiden för att låsa upp eller låsa tändningslås, tanklock eller sadel. Dessutom har X-ADV en helt ny stålrörsram med stort förvaringsutrymme under sadeln, så att du smidigt kan ta med dig det du behöver till jobbet, gymmet eller utflykten. 
Låter hojen spännande? Se alla bilder här

En unik kombination
X-ADV gjorde världspremiär på mässan i Italien under hösten. Redan då väckte den enormt mycket uppmärksamhet och enligt Lotta Jegenstam är motorcykeln ett svar på suget efter kombinationen av kaxighet och funktion. Hon menar att en av de främsta fördelarna med X-ADV är att du enkelt kan anpassa din körstil efter behov. Den smarta DCT-lådan gör att du smidigt kan anpassa den 6-växlade automatlådan utifrån underlaget och din egen specifika körstil. Dessutom har motorcykeln utrustats med grovmönstrade däck, vilket är ett måste när man ska köra från asfalten i stan till gruset på landsvägarna.
– Vi vet att många som pendlar vill ha automat då de ofta ligger i bilköer eller kör i stadstrafik. Men när de sedan åker ut på tur under helgerna vill de gärna kunna köra mer på känsla. Målet har hela tiden varit att få till en unik kombination som passar både på vardagarna och på helgerna. 
Vill du veta mer? Spana in alla detaljer om X-ADV nu

Presenteras av

Wing.red_NY

I dag är Honda den största tillverkaren av motorer i världen. Den starka statusen globalt i kombination med en framgångsrik satsning på forskning och utveckling har lett till sagolika körupplevelser för alla sorters MC-fantaster. Från Honda kommer alltifrån gedigna kultklassiker med modern teknologi invändigt, till sportiga modeller i senaste design. Honda MC Sverige är generalagent för Honda MC, Skoter, mopeder, motocross och terrängskoter (ATV) i Sverige. Företaget har eget reservdelslager och servicesupport till alla återförsäljare.

17ym-x-adv-7

17ym-x-adv-3