Därför ska du handla lokal el i Västervik: ”Samla allt på samma ställe”100 procent förnybar el, schyssta villkor och lokal kundservice – anledningarna till att välja en lokal elleverantör i Västervik är många.
– Du slipper krångel och får ett tryggt, hållbart och lokalt elavtal, säger Joakim Hesselgård, marknadschef och Elhandelsansvarig hos Västervik Miljö & Energi.

Det finns många elleverantörer på marknaden och att välja rätt kan kännas som att famla i mörker. Du som bor i och omkring Västervik har dock möjlighet att göra valet enkelt – genom att välja en lokal elleverantör.
Ska du byta boende eller flytta till Västerviks kommun? Klicka här för att få råd på vägen

Västervik Miljö & Energi fokuserar på vatten, el, värme, sophämtning och fiber – sådant som bara ska fungera i vardagen. Här kan du exempelvis beställa fiberanslutning, teckna ditt lokala elavtal eller ansluta dig till fjärrvärme.
– För oss är det viktigt att fokusera på rätt saker. Du ska njuta av livet och vi ska ta hand om det runtomkring, säger Joakim Hesselgård, marknadschef och Elhandelsansvarig.

Ett långsiktigt tänk
Hållbarhet står i fokus hos Västervik Miljö & Energi. All deras el är hundra procent förnybar och kommer från sol, vind och vatten. De strävar efter att skapa helhetslösningar som är långsiktigt fördelaktiga för samhället, miljön och ekonomin – med minsta möjliga belastning på klimatet. Du väljer själv om du vill ha ett fast eller rörligt pris och personalen finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, året om. Du kan få alla tjänster på en och samma faktura och teckna ett förmånligt serviceavtal – allt för att det ska vara så tryggt och smidigt som möjligt för dig.
Läs mer här

– Genom att erbjuda en och samma kontakt för elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, hantering av avfall, bredband och elavtal hos oss vill vi göra förenkla din vardag. Du får alltså en kundservice, en webb, ett telefonnummer och en faktura. Enkelt va?

Stöd föreningslivet
Nu har du även möjlighet att stödja exempelvis Tjust Bandy varje gång du tänder lampan där hemma.
– För varje kilowattimme du använder går ett öre till den förening du väljer att stödja. Det spelar ingen roll om du har fast eller rörligt elavtal ho oss; du kan alltid välja till Föreningsel och tillsammans med oss visa din support till föreningar i Västerviks kommun.

Vi förvaltar och förnyar VA- och elnät i kommunen. Är du ansluten till fjärrvärme ser vi till att ditt hus värms upp och har varmvatten. Vi tömmer din soptunna, FNI-kärl och sköter återvinningscentraler. Vi arbetar för välskötta gator, torg och parker, samt bygger ut optofiberbaserat bredband i hela Västerviks kommun.

Västervik Miljö & Energi (VMEAB) består av sex affärsområden:

  • Avfall & Återvinning,
  • Vatten,
  • Elnät,
  • Fjärrvärme,
  • Stadsnät,
  • Entreprenad.

Från och med november 2016 bedriver bolaget även elhandelsverksamhet och från januari 2018 ansvarar vi för den lokala biogasproduktionen. Som stöd för affärsområdena finns en gemensam marknads- och kundserviceenhet samt ledning och stab. Totalt är vi cirka 160 anställda.

Läs mer