Dipp med ost och öl: Så här sätter du guldkant på sommarens grillkvällarÄntligen står grillarna framme och så fort kvällen smyger sig på börjar grilldoften att sprida sig. Många väljer att servera pommes till grillkvällen – och nu lanserar Aviko två goda nyheter: Super Crunch Premium Skinny Fries med solrosolja och Räfflade Sötpotatis-pommes frites med krispig coating. För att sätta pricken över grillkvällens ”i” ska du bjuda på en ostdipp med öl – så här gör du.

Det är skillnad på pommes och pommes – särskilt när du ska servera dem på grillkvällen. Sedan 1962 har Aviko testat, smakat och åter testat produkter som älskas av finsmakare med höga kvalitetskrav – alltså både professionella kockar och du som uppskattar riktigt god mat.

Nu lanserar de två splitternya pommesnyheter: Super Crunch Premium Skinny Fries med solrosolja och Räfflade Sötpotatis-pommes frites med krispig coating.
Med lanseringen dubblar vi vårt populära pommes-sortiment med smaker som gör klassikerna Super Crunch Premium Fries och Sweet Potatoe Fries sällskap på hyllorna. Vi vill kunna erbjuda pommes för alla smaker – och alla grillkvällar, säger Karin Lindman, marknadschef på Aviko Norden.
Läs mer om nyheterna här

Dipp till snacks eller middag
Trots att det som ligger på grillen ofta hamnar i fokus på grillkvällen är goda såser att dippa dina pommes i oslagbara – varför inte dippa lite pommes som snacks medan man väntar på ”the main entrance”? Så här gör du en god ostdipp med öl – på bara 15 minuter.

Ingredienser:
2,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
1,5 dl ljust öl
2 msk smör
1 paket amerikansk cheddarost i skivor
200 gram riven cheddarost
1 nypa salt
1 nypa hett paprikapulver
1 tsk worchesterchiresås
0,5 tsk dijonsenap

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet.
Rör om och låt blandningen koka upp innan du sänker värmen till medelvärme, skivar vitlöken och rör ner i kastrullen.
Vispa ner mjölken, ölet, saltet, worchesterchiresåsen och paprikapulvret och låt blandningen koka upp.
Smaka av din dippsås – behövs dijonsenap eller kanske även lite hot sauce? Du väljer.
Ta bort kastrullen från plattan, rör försiktigt i osten och låt den smälta.

Ställ dippen att svalna innan du häller upp den i en eller flera skålar, serverar till nyheterna  Super Crunch Premium Skinny Fries eller Räfflade Sötpotatis-pommes frites och njuter av grillkvällen!

Låt dig inspireras av fler goda dippsåser här!

Alla pommesälskare vet att det är skillnad på pommes och pommes. Sedan 1962 har vi på Aviko testat, smakat och testat igen för att ta fram produkter som passar riktiga finsmakare med höga kvalitetskrav… det vill säga professionella kockar. Vi vet att även i hemmens kök är det många som vill kunna servera riktigt krispiga pommes frites med hög kvalitet.

Du hittar Avikos premium-pommes i butikens frysdisk! Att de är extra goda vet vi, eftersom 95% pommeskännare rekommenderar våra Super Crunch Premium Fries.
Självklart är de glutenfria och veganska. Alla våra produkter tillverkas med samma höga kvalitetskrav, så att du alltid kan få restaurangkänslan… fast hemma.

Läs mer