Enkla och snygga diabetesprodukter som uppskattas av användarnaFör personer med diabetes kan hjälpmedel som blodsockermätare, teststickor och sockerlösningar vara direkt livsavgörande och användarvänligheten är för många extremt viktigt.
– Våra produkter är enkla, säkra och kan användas av vem som helst. Våra insulinkylväskor och flytande socker i olika smaker är särskilt populära, berättar Rosie Ekholm, vd på MED TRUST.

Som diabetiker behöver man dagligen använda flera olika produkter och hjälpmedel för att håll på sitt blodsocker och mående. Att produkterna är enkla och trygga är viktigt vilket MED TRUST tagit fasta på i deras produktserie Wellion. De erbjuder allt från blodsockermätare och kombinationsmätare som mäter glukos och kolesterol, till flytande socker, kylväskor och hudvårdsprodukter. Produkterna finns tillgängliga på populära näthandelssajter som till exempel Apotea, Naturligt.se, Everydiabetic.com och Carumed.se.

– En av våra populära produkter är insulinkylväskan. Den är perfekt att ha med på semestern eller i bilen för att hålla insulinet kylt. Det är bara att doppa innerväskan i kallt vatten och sedan hålls kylan i timmar eller till och med dagar, berättar Rosie Ekholm.

Läs mer om Wellion här

Alternativ till druvsockertabletter
Något många diabetiker har i väskan för att kunna styra sitt blodsocker är druvsocker i tuggtablettform. Tabletterna kan dock vara jobbiga och smuliga att äta, särskilt om man behöver mycket socker och tvingas äta flera stycken på en gång utan vätska till. Där är Wellions flytande socker ett alternativ som går snabbt att få i sig och smakar gott.

– Många som haft diabetes ett tag är ganska trötta på smaken av druvsocker. Vårt flytande socker är superenkelt att ha med i väskan och är en riktig life saver. Vissa blir låga snabbt och kan till och med bli medvetslösa och då kan man lätt få i dem det flytande sockret som tas upp direkt av tandköttet eller munslemhinnan. Det är flera som berättat att det varit en livräddare.

Lång erfarenhet
MED TRUST har funnits sedan 2008 och den största delen av verksamheten består av leverans av produkter till sjukvården. Detta innefattar bland annat säkerhetsprodukter som stickskyddande lancetter och pennkanyler för vårdpersonal – något det finns en lagstiftning som förordnar. Ägarfamiljen bakom bolaget har arbetat med diabetesprodukter i över 20 år och lanserar nya produkter varje halvår. Att priserna ligger under andra tillverkares är något som får dem att sticka ut.

– Vi har nästan alltid lägst pris vid offentliga upphandlingar vilket är bra då det sparar in pengar på den offentliga budgeten. Vi har också till skillnad från andra ett heltäckande sortiment med många olika typer av mätare såsom blodsocker, keton, kolesterol och blodtryck, men också enklare produkter såsom lansetter och pennkanyler.

Hög servicegrad och snabb leverans är något MED TRUST ser som en viktig del och detta uppskattas också av kunderna, förklarar Mats Bergentz, logistikansvarig.

– Vårt mål är att du ska ha dina produkter på en eller max två dagar beroende på vart i landet du bor. Vi får ofta höra hur fantastisk servicen är och hur snabbt det går.

Design och användarvänlighet i fokus
Med den mängd olika diabetsprodukter som finns på marknaden så finns det saker som får vissa att sticka ut mer än andra. På MED TRUST går mycket arbete ned i att skapa produkter som fungerar som de ska för användaren, samtidigt som de har en härlig design.

– Våra produkter kommer i olika färger och är snyggt designade vilket många diabetiker tycker är roligt. Man blir lite gladare när man kan välja sin färg på produkten. Vi ser också mycket till de anhöriga, exempelvis genom sockerlösningarna som är enkla även för dem att använda om ens närstående snabbt behöver hjälp, säger Sofia Ribestrand, produktspecialist på MED TRUST.

Förutom produkter till människor har MED TRUST också diabetesprodukter för hemmabruk till hund och katt, samt ketonmätare för mjölkkor.

• 2006 Europeiskt distributionsnät med varumärket Wellion
 
• Sedan april 2008 är MED TRUST ISO9001 certifierat
 
• Sedan oktober 2009 MED TRUST is ISO13485 certifierat