Hemestra i Sverige i sommar – 3 heta hotelltips från Countryside Hotels

Sommarmånaderna närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera semestern. Allt fler väljer att tillbringa ledigheten på hemmaplan och utforska vårt vackra land. Oavsett om du är intresserad av vandring eller golf, längtar efter lite avkopplande spa eller kanske en romantisk weekend hittar du paketen hos Countryside Hotels. Här tipsar de om tre spännande hotell att besöka i sommar.

Unikt, det är ett ord som många förknippar Countryside Hotels anläggningar med. Den unika profilen, identiteten, historian och förstås de många boendepaketen du kan välja mellan gör besöken till något utöver det vanliga.

De över 30 anläggningarna i olika stil erbjuder alltid mer än bara ett boende. Söker du utomhusaktiviteter, mat, kultur eller historia? I fjällen, vid havet, i skogen, i stan eller på landet? Vad sägs om en romantisk helgmed bubbel och choklad på rummet, vandringspaket med fika, spa-weekendmed lyxiga behandlingar eller en historisk slott- och herrgårdsweekend? Ta med vännerna på en spa- eller golfweekend, eller upptäck det somriga Ut och njut-paketet!

För en levande landsbygd
Countryside Hotels är experter på att förena tradition och modernitet och tillsammans med de anslutna medlemsanläggningarna arbetar de för en levande landsbygd. Gemensamt för varje boende är de eldsjälar som vill sätta guldkant på din semester och erbjuda en personlig service av hög kvalitet.

Anläggningarna finner du från Skåne i söder till Dalarna i norr. Välj mellan anrika slott och herrgårdar, moderna designhotell, eller varför inte testa Sveriges första och enda flytande hotell? Det finns alltid något extra att upptäcka. Många av anläggningarna har närliggande golfbanor, närhet till natursköna vandringsleder eller badmöjligheter. Flera av hotellen är dessutom hundvänliga, så du kan ta med din fyrbenta bästa vän.  

Här tipsar Countryside Hotels om tre spännande hotell att besöka i sommar. 

Åk på safari i Blekinge
I Eriksberg, strax norr om Karlshamn, ligger Eriksberg Hotell & Safaripark. Det har varit ett vackert och uppskattat resmål i decennier och i dag erbjuder hotellet 20 hotellrum med personlig prägel som skapar en fängslande miljö. Njut av god mat i restaurangen och slappna av i den exklusiva relaxavdelningen.

Trots att hotellvistelsen är en upplevelse i sig blir det mest minnesvärda med boendet nog ändå de kron- och dovdjur, visenter, mufflonfår och vildsvin som rör sig fritt på området. Ta bilen och åk på den spännande safarituren och låt hela familjen hålla ögonen öppna – har ni tur tar djuren en liten promenad precis intill vägen och låter er knäppa sommarens bästa bilder.   

100 procent ekologiska råvaror
Ängavallen ligger i västra Skåne och är ett måste att besöka för matfantasten. Det ekologiska går som en röd tråd genom allt från de exklusiva matvarorna till dryck och boende. De flesta råvarorna kommer från den egna gården och du väljer själv om du vill slå dig ner i restaurangen eller den underbara örtagården – eller kanske hellre tar med picknickkorgen ut i 1800-talsparken – för att njuta av mat i världsklass. Dina favoritvaror kan du köpa med dig hem från den ekologiska gårdsbutiken.  

Ro över lugnt fiskevatten
Om du tycker att semester är lika med lugn, ro och oslagbar natur är ett besök till Storsätra Fjällhotell, Dalarnas första fjällhotell, något för dig. Ro över det lugna fiskevattnet, vandra eller ta med golfbagen till Idre och slå några bollar. Eefter en lång dag i det fria kan du njuta i hotellets trevliga relaxavdelning, traditionella bastu eller tempererade badtunna. Beställ in en trerättersmiddag med klassisk fjällmat med internationella inslag och avsluta dagen i ditt ombonade hotellrum.

Vill du se fler hotelltips i Sverige? Klicka här 

Countryside Hotels grundades 1983 och är en sammanslutning av ca 35 hotell från Skåne i söder till Dalarna i norr. Hotellen är en samling anrika slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat och gästgiverier.

Countryside Hotels ägs gemensamt av de anslutna medlemsanläggningarna och hotellen är viktiga arbetsgivare på sina orter. Det mesta av det som serveras på restaurangerna produceras av små, lokala leverantörer. Countryside Hotels grundades då några hotellägare på landsbygden gick ihop i syfte att samarbeta kring marknadsföring, inköp och inte minst det för småföretagare, mycket viktiga nätverkandet och erfarenhetsutbytet. Detta uppdrag vårdar och utvecklar de än idag, mer än 30 år senare.

www.countrysidehotels.se