Få en hållbar sommar med en norrländsk miljöpoolAtt välja rätt pool är inte alltid helt lätt. Timråbaserade företaget Miami Pool skräddarsyr starka och energisnåla pooler i världsklass – och nu erbjuder de Sveriges första miljöpool.

Entreprenören och eldsjälen Gunnar Viklund importerade pooler från USA som han sålde i Sverige, men blev trött på hur krångligt det var. Det kunde han säkert göra bättre själv, tänkte han och startade 1967 sin egen produktionslinje av pooler i Timrå. Sedan dess har man tillverkat pooler av högsta kvalitet i den norrländska orten, och företaget är fortfarande familjeägt.

Sveriges mest hållbara stomme
Miami Pool gör marknadens mest hållbara poolstomme gjord av stålplåt. Det är en otroligt stark konstruktion, företagets egen konstruktör har tagit fram olika komponenter som gör att stommen är extra förstärkt.
– Stålplåten är ytbehandlad med Magnelis, ett ämne som bland annat används för att behandla vägräcken och vägtrummor. Det gör att stommen har extremt stark motståndskraft mot korrosion, förklarar Sara Söderberg, marknadsansvarig på Miami Pool.

Enkel att bygga ihop
Sara förklarar att man enkelt bygger sin pool själv. Delarna kommer på en vanlig lastpall i sektioner av 1 meter, med förstansade och förgängade hål. Du får även alla tillbehör som du behöver.
– Sedan är det bara att skruva ihop hela kalaset, säger Sara.

Alla pooler från Miami Pool levereras med en klorfri poolkemikalie som kallas Baquacil. Den har samma fördelar som klor, men man slipper bieffekterna. Baquacil är både bättre för miljön, poolen och för den som badar. Endast Miami Pool och deras återförsäljare säljer Baquacil i Sverige.

Bara fantasin sätter gränser
När du ska välja pool bör du tänka på två saker. Vad du ska ha den till och hur ditt hus och tomt ser ut. Miami Pool tillverkar sju färdiga former, men kan även skräddarsy poolen efter dina önskemål.
– En gång gjorde vi en pool formad som en glödlampa, berättar Sara och ler.
Den vanligaste formen är dock en rektangulär pool.
Bygg din egen pool här!

Sveriges första miljöpool
I mars släppte Miami Pool en stor nyhet: Sveriges första miljöpool.
– Det är ett koncept som vi tagit fram som kännetecknas av lång hållbarhet och låg energiförbrukning. Grunden är vår svensktillverkade poolstomme, berättar Sara och fortsätter:
– Vi har tagit fram ett utrustningspaket som kallas Ecoline. I paketet finns produkter som gör att du får lägre energiförbrukning, bland annat en pump som är mer effektiv än standardpumpen. Alla våra pooler kommer kunna göras till miljöpooler.
Läs mer om miljöpoolen

 

Om Miami Pool

Miami Pool grundades 1967 och är idag Sveriges äldsta pooltillverkare. De har designat och utvecklat kvalitetspooler anpassade för det skandinaviska klimatet i mer än 50 år. All produktion sker i fabriken i Timrå strax norr om Sundsvall. Miami Pool finns representerat av återförsäljare i hela Sverige.