Fem tips inför skidsemesternVi går mot svalare tider och vi är många som längtar till första snön faller och vi äntligen få ta fram skidorna igen. Visit Fjällen har listat fem bra tips inför kommande vinter.

  1. Börja spana redan nu

Eftersom förra säsongen blev kortare än vanligt på grund av Corona ser vi ett väldigt bra bokningsläge på många skidorter, särskilt om du ska du resa på de mest populära veckorna så som jul, nyår, sportlov och påsk är det hög tid att boka boende. Många resmål brukar ha boka tidigt-priser fram till sista september eller oktober, det gör att du kan komma lite billigare undan.

Här hittar du boende i fjällen.

  1. Upplev storslagna fjäll och orörd natur

Allt fler får upp ögonen för storslagna fjällupplevelser långt bort från närmsta lift och torg. Sveriges fjällstationer erbjuder unika fjällupplevelser, god mat och avkoppling. En klassiker som finns på mångas bucketlist är Jämtlandstriangeln, utöver den kan även Helags fjällstation rekommenderas som ett alternativ, där hittar du Sveriges (för tillfället) sydligaste glaciär. Läs mer om längdskidåkning och turåkning i fjällen.

  1. Vädret i fjällen

Vädret kan variera kraftigt i fjällen, se till att förbereda er och ta med er extra varma kläder. Tänk på att köldeffekten när det blåser gör att den upplevda kylan är mycket värre än termometern visar. Läs mer om vädret i fjällen.

  1. Med bra utrustning blir upplevelsen bättre

Att ha bra grejer gör både att vinteräventyret blir tryggare och lättare men framförallt ökar sannolikheten att ni har kul. Istället för att låna farbror Svens gamla längdskidor som han åkte Vasaloppet med -85 rekommenderar vi att du hyr grejer på plats, slipper släpa med sig utrustning och får garanterat bra fäste mm. Läs mer om utrusning för fjällsemester.

  1. Upplev fjällen med kollegorna

Att uppleva fjällvärlden med kollegorna är ett perfekt sätt att svetsa samman arbetsgruppen. Utmanande aktiviteter i utomhus miljö kan kombineras med bekvämt boende, kreativa samtal och god mat. Kan det bli mycket bättre? Vad sägs om aktiviteter som skidåkning, snöskoter safari, hundspann, spa och inte minst after ski. Läs mer om konferens i fjällen. Och här kan du läsa om konferens i Vemdalen. 

Hoppas att vi ses i fjällen i vinter, go tur!