Nyttiga mellanmålet lanseras på Coop: ”En ’game changer’”När vännerna Sarah och Cattis bollade småbarnslivet med jobb och vänner upptäckte de att kraven som ställs på barnmat är högre än på mat som vuxna äter – särskilt när det gäller mellanmål. I dag driver de Dejunked och har just lanserat sin första produktserie Dejunked Chia Smoothie i svenska Coopbutiker.

– Det är ett ekologiskt, glutenfritt, nyttigt och veganskt mellanmål som är enkelt att ta med när man är på språng, säger de.

När blodsockret faller är det lätt att köpa en varmkorv eller chokladbit för att återfå energin – men de ger snabba och tomma kalorier som inte är särskilt bra för kroppen. Under åren som vännerna Cattis och Sarah var hemma med sina barn insåg de snabbt att ingredienserna i barnens mat var mycket mer genomtänkta och hälsosamma än de i mellanmål för vuxna. De började granska innehållsförteckningarna och bestämde sig för att ta saken i egna händer.

– Vi började experimentera i köket och snart hade vi provsmakat oräkneliga versioner av stavmixerblandningar och fruktkombinationer. Målet har alltid varit att erbjuda ett gott och nyttigt mellanmål som inte behöver förvaras i kylen utan enkelt kan följa med i väskan. När vi fick fram våra Chia Smoothies visste vi att vi hittat rätt, säger Sarah.

Vill du veta mer om Dejunked och deras smoothies? Klicka här

Äpple, mango och passionsfrukt
I dag kommer produktserien Dejunked Chia Smoothie i tre smaker. Den första består av chiafrön i en fräsch kombination med kiwi, söta äpplen och näringsrik spirulina medan den andra innehåller chiafrön kombinerade med solmogen mango, syrlig passionsfrukt och superroten gurkmeja. Det senaste tillskottet är nyheten granatäpple som består av chiafrön blandade med söta hallon, syrligt granatäpple, matig rödbeta och smakrik ingefära.
Här ser du alla smaker

Att chiafrön finns i samtliga smoothies är inget sammanträffande. De är sprängfyllda med nyttigheter som kroppen behöver för att få energi och må bra, exempelvis magnesium, kalcium och zink. Dessutom innehåller fröet massvis av omega-3, proteiner och kolhydrater.

”Inga onödiga tillsatser”
– Alla våra produkter är ekologiska, veganska och glutenfria, de innehåller inget raffinerat socker eller onödiga tillsatser. De behöver inte förvaras i kylskåpet och vi klimatkompenserar för våra plastförpackningar genom att stötta ett pågående trädplanteringsprojekt i Etiopien, säger Cattis.

– Vi har lagt ner hjärta och själ i våra smoothies och är stolta över att de beskrivs som en ’game changer’ på den svenska mellanmålsmarknaden. Nu går de inte bara att hitta online, exempelvis på apotea.se, utan även på hyllorna i många svenska Coopbutiker.

 

Dejunkeds resa började med två vänners gemensamma dröm om nyttiga mellanmål. Bakom våra produkter ligger många timmars experimenterande i köket – och efter oräkneliga versioner av stavmixerblandningar, fruktkombinationer och provsmakningar blev idén verklighet.

Trots att våra chiasmoothies numera blandas i fabrik är innehållet fortfarande 100 % fritt från junk och består bara av ekologiska råvaror. Vi ställer också höga krav på tillverkningsprocessen med skonsam pastörisering för att bevara näringsämnen och förlänga hållbarheten helt utan onaturliga tillsatser.

Läs mer