Följ med på en kulturresa i Europa!Sedan 1955 arrangerar Triangelresor temaresor för en kulturintresserad publik. De tar dig med på musikevenemang, konstutställningar och besöker platser med fantastisk natur tillsammans med resenärer som delar dina intressen.

Med sin långa erfarenhet av att arrangera kulturresor har Triangelresor stor kännedom om Sveriges och Europas dolda kulturskatter. De erbjuder en mängd olika temaresor som inkluderar allt från konst, musik, historia och arkitektur till god mat och vin.

– Vi vänder oss till en kulturintresserad och mogen publik som ställer höga krav på sina resor. Resorna är ett pärlband av olika kulturella upplevelser gärna i kombination med vacker natur, t. ex. en klassisk konsert, guidning av ett slott, vinprovning och besök i en vacker trädgård.
Våra
kunniga reseledare och lokalguider gör resan till en minnesvärd upplevelse, berättar Yvonne Gyllensvärd som är ägare till Triangelresor.

Blommornas och konstens Holland

För den konstintresserade tipsar Yvonne om resan till Holland i mitten av april då tulpanfälten blommar som praktfullast. Vi besöker det berömda Kröller-Müller museet som har en stor samling av Van Goghs verk men även Picasso, Léger och Mondrian.

En hel dag ägnar vi åt Amsterdam känd som kanalernas, konstskatternas och diamanternas stad. I Haag där vi bor ser vi bl. a. den kungliga konstsamlingen på Mauritshuis med Rembrant, Rubens och en av Johannes  Vermeers mest kända verk, ”Flicka med pärlörhänge”.

Den sista dagen besöker vi den enastående vackra blomsterparken Keukenhof där miljontals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor möter oss.

Läs mer om resan här


Upplev Roms pärlor i vacker vårtid

En av vårens favoritresor går till det klassiska Rom den 30 mars, då vi under 6 dagar lär känna stadens många välkända och vackra byggnader tillsammans med vår reseledare Per och svensk lokalguide. Reseledaren tar dig till sina personliga smultronställen i staden som till exempel Roms äldsta kakbageri, en anrik salumeria där vi kan beställa läckra lunchsmörgåsar.
I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiga viner på en vingård och besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård i Tivoli.

– Triangelresors ledord är konst, kultur och kvalitet och de kommer verkligen till sin rätt under den här resan. Tack vare vår fantastiske guide, Italienkännaren Per ”Pierino” Åsander, får resenärerna upptäcka Roms verkliga pärlor, både vad gäller historia, arkitektur, kultur, vin och mat.

Läs mer om resan här

Kultur, mat och vin i vackra Piemonte

Om du är intresserad av vin och mat är resan till Piemonte den 11 maj det självklara valet. Vackra Piemonte är omgivet av branta, grönskande kullar med böljande vinodlingar där de snöklädda alperna skymtar på avstånd.

Under resan bor du i pittoreska Asti och besöker några av Italiens bästa vindistrikt som Barolo och Barbaresco. Vi ägnar en hel dag åt Turin med dess kungliga palats, ståtliga paradgator och imponerande egyptiska museum.

Därutöver hinner vi med att göra utflykter till medeltida byar, provar vin på vingårdar och beundrar den välbevarade arkitekturen i tryffelstaden Alba.

Läs mer om resan här

Ny katalog i slutet av januari

– Detta är naturligtvis bara ett axplock av resorna under våren. I slutet av januari kommer vi ut med en ny resekatalog där även sommarens och höstens resor presenteras, säger Yvonne.

För den musikintresserade kommer vi ha en operaresa till Puccinifestivalen i Toscana med Madame Butterfly. En annan resa går till Bergslagen med Opera på Skäret som spelar Puccinis Turandot i sommar.

Vi har också lyckats få biljetter till en konsert på den omtalade Elbphilharmonien i Hamburg med Mahlers Symfoni nr 8 under ledning av Daniel Harding.

 – Det är fantastiskt roligt att vårt koncept med kulturresor, som vi arbetat så länge med, fortfarande är så populärt och är en växande trend! Vi är glada att vi har många återkommande kunder som gärna rekommenderar oss till sina vänner.

Det våra resenärer uppskattar är att det är kvalitet rakt igenom med ett välplanerat och varierat program med kunniga reseledare och lokalguider. Att hotellen ligger centralt och att restaurangerna är valda med omsorg, avslutar hon.

Konst, kultur och kvalitet – det är Triangelresor i ett nötskal!

Triangelresor har i 65 år arrangerat kulturresor med Konst, kultur och kvalitet.

Det mesta ingår i priset.

Anmäl dig i god tid! Vi har öppet köp fram till 65 dagar före avresan.

Läs mer om våra resor här!

Tel: 08 - 665 10 35

www.triangelresor.se

E-post: info@triangelresor.se