Gå, hoppa och skratta – bli aktiv på dina villkor med Efemia kontinensstödMöjligheten att vara fysiskt aktiv ses av många som en självklarhet. För dig som lever med ansträngningsinkontinens är detta inte alltid fallet. Med nya Efemia kontinensstöd kan du återta kontrollen och bli aktiv på dina villkor.

En av tre kvinnor får någon gång under livet problem med urinläckage. Det drabbar kvinnor i alla åldrar och har flera olika orsaker. Ansträngningsinkontinens är den vanligaste formen av urinläckage. Det innebär att läckaget kan ske i samband med exempelvis nysningar, skratt eller vid vissa fysiska aktiviteter. Efemia är ett nytt kontinensstöd som sätts in i slidan och stödjer urinröret via slidväggen.

Intresserad av Efemia? Läs mer här 

Invent Medic Sverige AB har tagit fram det nya varumärket Arcamea som fokuserar på kvinnors hälsa. Efemia är deras första produkt som lanserades den första oktober i år. Efemia kontinensstöd är CE-märkt och har testats i en klinisk studie av svenska kvinnor med ansträngningsinkontinens. Studien, som gjordes på 97 kvinnor, visade en genomsnittlig reduktion av läckage på hela 77 procent när de använde Efemia.

Vill du testa Efemia kontinensstöd? Klicka här

Kan användas återanvändas i tre månader
Efemia kontinensstöd är tillverkad i mjuk, flexibel och behaglig medicinsk silikon. Stödet kan användas dagligen eller vid specifika  tillfällen då läckage uppstår. Efemia kan återanvändas i 3 månader.

Stöden finns i tre olika storlekar; 30, 35 och 40 mm. För att ta reda på vilken storlek du behöver kan du beställa en provförpackning på efemia.se. Den innehåller ett stöd av varje storlek så att du kan prova dig fram i lugn och ro.

Redo att testa Efemia? Läs mer här

  • Invent Medic Sweden (IMS) bildades 2005 med målsättning att utveckla ett hjälpmedel till kvinnor för att hantera ansträngningsinkontinens. Sommaren 2018 var certifieringsprocessen klar och Efemia blev officiellt godkänt och CE-märkt i klass IIb, som medicintekniskt hjälpmedel.  
  • Arca mea betyder "min ask" på latin och representerar dels en säker plats för lagring av föremål samt dels vår kunskap och lösningar som ger kvinnor ökad makt när det gäller deras hälsa.