Grundaren av populära skönhetsskolan: “Hälften startar eget företag”Drömmer du om att starta en karriär inom skönhetsbranschen? Det finns en rad olika skönhetsutbildningar att välja bland och valet kan vara svårt. Skönhetsskolan BC Academy vill göra det möjligt för sina elever att lyckas inom branschen.
– 50 procent av våra elever startar eget företag och 50 procent driver hobbyverksamhet efter avslutad utbildning, säger Roea Jorat, rektor och utbildare på BC Academy.

Skönhetsbranschen växer kraftigt och tillskrivs ofta som en blomstrande miljardindustri. I takt med ökningen väljer allt fler att utbilda sig inom branschen och skönhetssalongerna blir allt fler. Skönhetsskolan BC Academy erbjuder en rad olika utbildningar för den som drömmer om att ta del av branschens uppsving.
– Vi har elever som kommer till oss från hela landet och det är lätt för eleverna att tjäna tillbaka sina utbildningskostnader. Det är otroligt roligt och ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Roea Jorat, rektor och utbildare på BC Academy.

BC Academy är en privat skönhetsskola i Göteborg. Skolan erbjuder en rad olika grundkurser och vidareutbildningar inom kosmetiska tatueringar, fransförlängningar, färgning av fransar och bryn, trådning, lashlift och henna. För att garantera en hög standard antas enbart fyra till fem elever vid varje kurstillfälle och skolan ger tips och råd till de elever som vill lyckas som egenföretagare inom branschen.

Roea Jorat som äger skolan vann under 2017 två silvermedaljer i singel- och volymfransar på europamästerskapet i Riga. Hon debuterade under året även som jurymedlem i en tävling i kosmetisk tatuering i Stockholm och under 2018 väntas hon tävla i ett sverigemästerskap i en expertkategori.
– Jag har en stor passion för att framhäva och försköna det naturliga, vilket är ett ideal som lagt grunden för BC Academy.

"Populära utbildningar"
Några av salongens just nu mest populära kurser och utbildningar är de inom permanent make up och fransstyling. 
– Som fransstylist har du återkommande kunder var tredje till fjärde vecka. Utför du ett bra arbete kommer du alltid ha återkommande kunder och en möjlighet att bygga upp en framgångsrik karriär.
Vill du ta reda på vilken skönhetsbildning som kan passa dig? Klicka här

”Starta egen skönhetssalong”
Skönhetsskolan erbjuder inte bara enskilda utbildningar. För den som drömmer om att starta en egen skönhetssalong erbjuds även en utbildning med tio olika kurser.
– Det behövs inga förkunskaper innan studierna påbörjas och utbildningen är upplagd för att du ska bli trygg och självständig i ditt fortsatta arbete.
Drömmer du om att starta en egen skönhetssalong? Klicka här för att läsa mer om BC Academys skönhetssalongsutbildning

BC Academy AB startades våren 2012 och är en privat skola med inriktning skönhet. De vill ge dig den kunskap och de verktyg som behövs för att du ska kunna arbeta dig uppåt i branschen. Läroplanerna som följs håller en hög standard och uppdateras kontenuerligt för att innefatta det senaste inom skönhetsbranschen.


Roea Jorat, rektor och utbildare på BC Academy