Guide: Så väljer du rätt utetak för altanen eller trädgården

Även om det inte alltid känns så i början på året så är våren och värmen närmare än du tror. Om du spenderat vintern med att drömma om en inbjudande uteplats så är det ett perfekt tillfälle att hitta ett modernt utetak eller golv redan nu. Det är dock inte alltid helt lätt att veta vilken lösning som passar bäst. Här ger Jengo, som är experter på trädgård och uteplatser, sina bästa tips som guidar dig rätt bland valmöjligheterna. 

Den perfekta uteplatsen ser olika ut för alla. Oavsett om du är ute efter ett modernt utetak med mycket ljusinsläpp, ett slitstarkt och underhållsfritt alternativ, eller kanske ett tak med vinterisolering så erbjuder experten Jengo lösningar för de allra flesta. Samtliga utetak är gjorda i skandinavisk design med hög kvalitet och enkel montering.

Här kan du läsa Jengos guide som hjälper dig att hitta det som passar just dig.

För dig som älskar ljuset
Jengos Skyroof är sju gånger mer slagtåliga och hälften så tunga som glas vilket ger en hög slitstyrka mot exempelvis regn, hagel och kyla. Skyroof monterar du enkelt på en trästomme och är ett perfekt alternativ för dig som söker en ljus taklösning med trendigt snitt och lång livslängd.

Detta tak erbjuder en balanserad design mellan form och funktion, där rena profiler och transparenta takskivor utgör en vacker symmetri. Takskivorna har en glaslook och ger hela 92 procent ljusgenomsläpp, samtidigt som du skyddas från solens skadliga UV-strålning vid din uteplats.

För dig som vill ha enkel montering och minimalt underhåll
Jengos altantak kännetecknas av stilren design och genomtänkt funktion som ger goda förutsättningar för en ljus och härlig uteplats. Altantaken finns tillgängliga i två varianter: Olympia och Feria. Taken levereras kompletta med byggsats som snabbt och enkelt monteras ihop.

Stäng ute störande ljud och skapa en vindstilla oas under altantaket med en transparent sidovägg. Väggen kan installeras på valfri sida av altantaket. Altantaken kräver minimalt underhåll och består av slagtålig polykarbonat i kanalkonstruktion som ger 100% UV-skydd.

För dig som vill vara ett med naturen
En alldeles egen paviljong i trädgården eller på altanen är en plats där du kan njuta av sol, värme och gott sällskap. Jengo erbjuder en mängd olika lösningar som både är stilrena och underhållsfria. Du kan exempelvis kolla in pergolan Florida som är luftig och elegant med somrigt solsegel som enkelt kan justeras beroende på hur mycket sol du vill släppa in. Eller varför inte pergolan Meridien som både är ett modernt och hållbart alternativ som står emot alla typer av väderförhållanden oavsett om det är regn, snö eller sol. Här kan du välja och vraka bland hela Jengos utbud av paviljonger.

För dig som vill ha det perfekta utegolvet
Ett vackert utegolv i träkomposit kommer med fördelen att det håller i alla väder. Ett bra utegolv ska inte bara vara snyggt, det ska hålla länge utan massa underhåll och vara skönt att gå på. Med utegolvet Woodlon får du en komposittrall med träets utseende i kombination med plastens mjukhet, väderbeständighet och slitstyrka. Det perfekta av två världar helt enkelt.

Vi på Jengo vill göra din trädgård och uteplats till en oas där du trivs och kan ta tillvara på sommaren och vårens bästa stunder. Med ett noga utvalt sortiment med fokus på kvalitet, hållbarhet och skandinavisk design hjälper vi dig att skapa mer tid och plats för ett skönare uteliv. För att garantera snabba och säkra leveranser finns flertalet av våra produkter på vårt eget lager i Kungsbacka utanför Göteborg.