Guiden som hjälper dig hålla huden i schack under vinternÅrets olika säsonger och varierande väder kan ibland ställa till det för huden. Därför kan det vara klokt att ändra din hudvårsrutin så den passar det rådande klimatet och kan skydda din hud på bästa sätt. Här får du tips på vad du bör tänka på för att få en fungerande hudvårdsrutin under de kyligare månaderna.  

Under vintern finns flera faktorer som kan påverka din hy. Kallare temperatur, torrare luft samt att du rör dig mellan kylan utomhus och värmen inomhus är några exempel som kan bidra till att försvaga hudbarriären, göra huden torr eller göra att du drabbas av rodnad och irritation. En stark hudbarriär är A och O för en sund hud. Hudens barriär är viktig för att skydda mot yttre faktorer såsom föroreningar och mikroorganismer samtidigt som den hjälper till att bibehålla fukten. 

Vill du lära dig mer om hudbarriären? Klicka här  

Se över din hudvårdsrutin!
Använder du samma produkter året om? Då bör du kanske se till att uppdatera och anpassa produkter efter årstid, särskilt om din hud lätt blir torr. 

Undvik uttorkande rengöringsprodukter och välj gärna en återfuktande rengöringskräm som är skonsam mot huden. Gentle Cleansing Creme innehåller PHA som exfolierar milt och passar alla hudtyper, även dig som har riktigt torr och känslig hud. 

Ett serum är bra för att förstärka effekten av de produkter du använder efteråt. Vespera Bionic Serum är intensivt fuktgivande och bra för en hud i obalans. Kombinationen av PHA, vitamin A, C och E tillsammans med alger och grapefrukt stärker hudbarriären samtidigt som den skyddar huden från miljöpåverkan och gör hudtonen klarare. 

Känner du dig torr även om du smörjer in dig? Då är det kanske dags att byta till en rikare och mer närande dag- och nattkräm. Ultra Restorative Creme är en ultramjukgörande kräm som gör huden smidig och ordentligt återfuktad. Du kan använda den såväl dag som natt och den passar perfekt i kallare klimat där huden behöver extra skydd och fukt.

För att boosta huden lite extra är en ansiktsmask din bästa vän. Hydrate Hyaluronic Sheet Masque innehåller hyaluronsyra som binder fukt och fyller på din huds fuktreserver i det yttersta lagret. Du får en återfuktad hud med mer jämnt och fylligt utseende.

Missa inte! Även under vintern utsätts huden för solens farliga UV-strålar, inte minst om det har snöat och solstrålarna reflekteras. Kom ihåg att alltid använda solskyddsfaktor, särskilt om du är aktiv utomhus.

Känner du dig osäker på din hudtyp? Lär känna den här! 

Nyckelingrediensen för att stärka hudbarriären
PHA är en mild och fuktgivande syra som även bidrar till en betydligt starkare hudbarriär. Många av Exuviance professionella produkter och salongsbehandlingar innehåller PHA och kan hjälpa till att få din hud mer motståndskraftig med en optimal fuktnivå.  

För att ta hand om huden lite extra är en professionell ansiktsbehandling på salong ett fantastiskt verktyg. Där får du även råd för att optimera din hudvårdsrutin för din hudtyp och nuvarande årstid.

Exuviance är avancerad hudvård från de två forskare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) – en av hudvårdsbranschens största innovationer. Exuviance har en ledande position inom utveckling av olika sammansättningar som innehåller de egna innovationerna AHA, PHA, NeoGlukosamin och Aminofil jämte övriga väl dokumenterade ingredienser i hudvård.

Företaget bakom Exuviance grundades 1988 av dr. Eugene Van Scott, dermatolog och dr. Ruey Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet.

Grundarna har erhållit Discovery Honorary Award of the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. Ett av världens finaste och mest prestigefyllda pris hudvårdsforskare kan få.

www.exuviance.se