Här är den heta YH-utbildningen som tar dig direkt till processindustrin

Michel Slavov tillsammans med Katarina Wikman, vd-assistent på Creando, under YH-mässan i Stockholm 2019

Vill du arbeta inom processindustrin – eller förkovra dig eller dina anställda? Hos Creando är utbildningarna och undervisande lärare hämtade direkt från industrin – och utbildningarna flexibla och placerade på distans.

– Framtiden kräver flexibla utbildningsmetoder och det finns en stort rekryteringsbehov. Industrin behöver utbildade processoperatörer och drifttekniker, säger Lena Backström, vd Creando.

Utbildningsföretaget Creando har antagit det viktiga uppdraget att kompetensförsörja Sveriges processindustri. Sedan tio år tillbaka erbjuder man YH-utbildningar till drifttekniker/processoperatör, öppna kurser och företagsanpassade kurser till den som vill förkovra sig. Lena Backström, vd, berättar hur samtliga utbildningar tas fram i direkt samarbete med industrin – och att lärarna är de som industrin själva anlitar för internutbildningar. Det har en stor fördel för den som väljer Creando, menar hon.
– Det gör att vi kan ta fram utbildningar med hjälp av personer som också är deras framtida arbetsgivare och vi får hela tiden in rekryteringsförfrågningar direkt från industrin.
Vill du veta mer om Creando? Klicka här!

En stor efterfrågan av drifttekniker och processoperatörer, trygg heltidsanställning, ersättning för övertid och obekväm arbetstid, skiftarbete som matchar privatlivet, utvecklingsmöjligheter. Det är bara några anledningar till att Michel Slavov, 33, valde att starta Creandos YH-utbildning hösten 2017, med inriktning mot kraft och värme.
– Jag hade en administrativ bakgrund men ville ta en genväg för att arbeta med teknik och processystem, utan att behöva sitta fyra år på en högskola. Det är ett delvis dolt yrke och ibland är det svårt att förklara vad man gör, men om du vill ha ett spännande arbete med skiftgång där du får möjlighet att jobba med både delutrustning och hela processavsnitt och se processen från ax till limpa är det definitivt ett arbete jag kan rekommendera, säger Michel Slavov.
Vill du ansöka till utbildningen som startar augusti 2019? Sök senast 15 maj! Klicka här

Flexibla utbildningsmetoder
Utbildningen ges på distans under två års tid och under tio veckor studerar du med dina klasskompisar i Nordanstig, Nynäshamn eller Piteå. Det är en flexibilitet som är genomgående i alla utbildningar.
– Framtiden kräver flexibla utbildningsmetoder. Därför har vi valt att lägga krut på metodik och kvalitet och lägga vår YH-utbildning på distans för att försörja industrin i hela landet, förklarar Lena Backström. För att få slagkraft i det ser vi under hela utbildningstiden till gruppen och varje enskild individ för att ge de förutsättningar som behövs.
– Jag var egentligen inte intresserad av en distansutbildning eftersom jag trodde att det skulle bli för svårt när vissa ämnen är komplexa. Men jag bestämde mig för att ta chansen, och jag har inte ångrat mig. Du får bestämma när du vill plugga, oavsett om det är morgon, eftermiddag eller kväll – så länge du håller deadlines till tentor och inlämningar, säger Michel Slavov.
Vill du veta mer om distansutbildningen till drifttekniker/processoperatör? Klicka här!

Kontaktnät ledde till jobb
I dag har Michel två månader kvar till examen – och ett jobb som väntar. Han beskriver att det är tack vare det kontaktnät han fått via Creando.
– Under utbildningen finns det en del uppgifter som görs direkt ute hos industrin och du får industrikontakter såväl lokalt som regionalt och nationellt. Det gav mig kontakter på många olika företag och en insikt i vilka kompetenser som industrin söker efter, avslutar han.
Sök till YH-utbildningen i dag – eller senast 15 maj. Klicka här!

Sedan starten 2007 har vi genom att hålla fast vid vår idé att leverera bra utbildningar vuxit steg för steg till att nu vara ett ledande utbildningsföretag för svensk skogsindustri. Men vi stannar inte här. Vår affärsidé är att förse industrin med kompetens. Och det inte bara svensk skogsindustri som är imponerade av vårt arbetssätt: Att vi arbetar över hela linjen från personer på väg in till industrin, till ingenjörer och chefer.

Kontakta oss:
Mail: info@creando.se
Telefon: 054-24 09 09

Vill du ansöka? Klicka här!


Michel Slavov, student på en av Creandos YH-utbildningar