Här är vinnaren av Årets EKO Profil 2018Viktor Ingemarsson vann i år det ärofyllda priset Årets Eko Profil.
Han har under lång tid varit engagerad inom vegetarisk mat, hälsa samt livsstil och nu är han med i utvecklingen av en mer hållbar livsmedelskonsumtion i Sverige.
– Vägen till ett hälsosamt liv börjar med vad vi äter, säger Viktor Ingemarsson, delägare av Råvarubutiken.

När du går in i en matbutik i Sverige är det inte allt för ovanligt att du stöter på ett rätt snävt utbud av exempelvis frukt och nötter. Detta har att göra med att det finns många olika frukt- och nötarter som ännu inte har nått Sverige och butikerna fokuserar istället på att importera det vanliga utbudet som är billigare.
– Ofta transporteras råvarorna onödigt långa sträckor och skapar en negativ miljöpåverkan. Vi kapar istället leden mellan bonden och slutkonsumenten och packar våra råvaror själva här i Göteborg. Vi kan också ge tillgång till arter av råvaror som knappt finns att få tag på i Sverige, säger Viktor Ingemarsson, delägare av Råvarubutiken.

Råvarubutiken är en genuin råvaruimportör som ger dig möjlighet att äta eko och supermat av högsta kvalitet från världens alla hörn. Deras affärsidé är enkel – de ska erbjuda ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till all som vill äta och leva hälsosamt. För att leva upp till detta är deras filosofi att ta in nya arter av råvaror och köpa in dem från en så nära källa som möjligt. Det har gjort att de tillsammans med företaget Natessen, som äger Råvarubutiken, har bland de färskaste eko-råvarorna med en oslagbar kvalité i Sverige.
– Vägen till ett hälsosamt liv börjar med vad vi äter. Vår kost är dels viktigt för den personliga hälsan men även för miljön. Vi vill visa andra att det går att minska på de onödiga transportleden av livsmedel, säger Viktor.
Är du intresserad av att bli återförsäljare av Natessens ekoprodukter? Klicka här 

Prisvärt utan att tumma på kvaliteten
Hos Råvarubutiken har man lagt prisbilden för sina produkter på en rimlig nivå – utan att tumma på kvalitén. Att de kan erbjuda prisvärda produkter beror dels på att man har tagit bort de onödiga mellanleden i transporterna av råvarorna.  

För att nå ut med sina ekologiska råvaror säljer Råvarubutiken tillsammans med Natessen sina produkter även som storpack till restauranger och ekobutiker.
– Det skall bli spännande att se hur tillväxten hos oss blir och om svensken är lika mån om ursprung och miljöpåverkan som i andra delar av världen, avslutar Viktor.
Läs mer om Råvarubutiken 


Om oss
Vi är inte som vilken webbshop som helst. Hos oss hittar du enbart ekologiska livsmedel, raw food produkter och kökstillbehör av högsta kvalitet, och vi säljer allt detta med så mycket service, glädje och kärlek som det bara går.

Råvarubutiken skapades ur en passion för ekologisk, hälsosam mat och en vilja att bidra med något gott till världen. Ändamålet är att vara med och sprida bra mat, hjälpa människor till ett sundare liv och bidra till att planeten blir en trevlig plats även för våra barn. 

Vårt lager finns i Mölnlycke utanför Göteborg och ägs av Natessen AB.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefonnummer: 031-238 400
(telefontid på vardagar kl: 09:00-12:00)
E-post: info@ravarubutiken.se