Sthlm Bike: Njut av Stockholm från cykelsadeln2 september arrangeras Sthlm Bike för sjunde gången – ett unikt ”njut-cykellopp”.
– Vi cyklar fem bilbefriade mil genom vår vackra stad. Varje cyklist väljer sitt eget tempo och alla blir vinnare, säger Mirjam Wolff från cykelföreningen Sthlm Bike CK.

Finns det ett bättre sätt att uppleva Stockholm på, än från cykelsadeln? Knappast om vi tror på de som var med och cyklade 2017, säger Mirjam Wolff på Sthlm Bike CK. Här är några kommentarer man som arrangör blir glad av att höra: ”Måste upplevas, fantastiskt, jag har sett platser jag aldrig sett förut- och jag är född här. Lyrisk, gåshud, det här var mitt sjunde lopp jag har redan bokat in den 2:a september 2018”.

Fem mil genom ett bilfritt Stockholm
Loppet Sthlm Bike gick av stapeln för första gången för sju år sedan och då sammanstrålade 600 glada cyklister med en gemensam glädje till cykeln och Stockholm. I år väntas tretusen deltagare från olika delar av världen.
– Starten går framför Kungliga Slottet kl. 07.00 och cyklisterna får hjälp av 330 funktionärer som finns utplacerade längs den fem mil långa, bilfria banan. Arrangören har ordnat med två energi- och vattenstopp samt toaletter längs vägen. Sjukvårdare finns i start och mål och cykelservice cirkulerar. Loppet avslutas med gemensam frukost på Strömgatan. Här finns mackor, kaffe/ the, yoghurt, juice, frukt och mycket mer.

Mirjam berättar att alla kan vara med och delta.
–  När vi säger att alla kan vara med i vårt cykellopp menar vi verkligen att vi försöker inkludera alla. Föreningen sponsrar därför trettio ledsagare till personer som behöver stöd för att kunna delta – det kan exempelvis vara en förare på en tandemcykel eller en stödcyklist. Vi välkomnar även elcyklar så länge de håller max 25 km/h. Det viktigaste med loppet är känslan av gemenskap och att alla deltagare får en härlig dag i Stockholm.

Har ni någon organisation som förmånstagare?
Sthlm Bike CK är en annorlunda cykelförening som valt att ge överskott av både ekonomiska medel och extra energi till att lära nästa generation att cykla. Det gör vi främst genom en cykelskola på skoltid dit alla barn i Stockholms förskoleklasser bjuds in. Lektionen är gratis och allt material finns på plats så ALLA kan vara med efter förmåga. Vi hade 2 600 platser att erbjuda nu i våras, vilket gav 101 klasser möjligheten att komma till oss i Kungsträdgården, på Spånga IP och Vårbergs IP.

Vill du delta i loppet? Anmäl dig här innan 25 augusti

Fakta: Sthlm Bike

• 50 km bilfri bana

• start och mål vid Kungliga Slottet på Norrbro

• 330 funktionärer från föreningar i Stock- holm

• två energi- och vattenstopp

• sjukvård och cykelservice runt banan

• toaletter runt banan

• frukost i mål

Sthlm Bike går av stapeln 2 september och ju tidigare du anmäler dig desto lägre är anmälningsavgiften. Se alla priser och anmäl dig här. Försäkring ingår inte i startavgiften. Vi rekommenderar att du ser över vilket skydd du har i din hemförsäkring/ olycksfallsförsäkring.

Här anmäler du dig