Här är vinterns absolut roligaste aktivitet – beläget ute på vackra Djurgården

Fysisk aktivitet är sällan så viktigt som under vinterhalvåret, en tid där vi annars ofta tenderar att stanna inomhus. Men att hitta på något som uppskattas av alla åldrar har varit en rejäl utmaning – fram till nu. Ute på Djurgården precis utanför centrala Stockholm har Scandinavian Ice Adventure, ett event framtaget av HockeyPractice, slagit upp sina isiga portar till Nordens första äventyrspark på is.

– Vår vision är att skapa en upplevelse för alla. För dig som är hockeyproffs, för dig som aldrig stått på ett par skridskor innan och för dig som är mitt emellan, säger Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Historien bakom Nordens första äventyrspark på is går några år bakåt i tiden, och en bra bit söderut. Det var när Micael Lundmark, vd och grundare av HockeyPractice, befann sig på semester i Wien för fem år sen och stötte på stadens ispark som idéen om att ha detsamma i Sverige väcktes till liv.

– Han tänkte för sig själv att ”Sverige är ju en stor skridskonation, så varför har inte vi det här också”? När han kom hem började han leta partners men ingen nappade, och under fjolåret tog han det i egna händer – och här är vi i dag, berättar Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Vill du ha mer information om parken?

En park för alla
Den stora parken precis intill vattnet, belägen ute på den natursköna stadsdelen Djurgården, är uppdelad i två. Den övre delen är framtagen för de som vill ta det lite lugnare, och passar således gott även för de som är lite mer oerfarna skridskoåkare.

Men även de som aldrig stått på ett par skridskor kan med enkelhet ta sig fram, förklarar Julia.

– Vi har en skridskokarusell som hjälper en att ta sig runt. Dessutom har vi skridskoassistenter i form av små djur som är bra för de lite yngre. Angränsande till isen finns även en restaurang, där exempelvis föräldrarna kan sitta inne och dricka kaffe och titta på när barnen åker och har roligt – om de inte själva vill vara med och åka, såklart.

Är man dock sugen på att en gång för alla lära sig åka skridskor, stor som liten, finns möjligheten att ta del av Scandinavian Ice Adventures skridskoskola och dess pedagogiska skridskolärare. Under sportlovet blir det dessutom ännu billigare – så nu är en bättre tid än någonsin!

Läs mer om Scandinavian Ice Adventure

Parkens nedre del är optimal för den som är ute efter en mer äventyrlig upplevelse. Här finns exempelvis en bokningsbar hockeyrink och en populär ”skateway”.

– Det är egentligen som en väg fast den är isbelagd, och lite utmanande och sluttande. Det blir som en vinterpromenad, fast på skridskor!

För den som verkligen är på jakt efter en ordentlig match finns icecross-banan. Med större gupp, branta backar och snäva kurvor är det en rolig utmaning även för den vana skridskoåkaren. 

Den som känner att den inte kommer snöra på sig ett par skridskor behöver dock inte misströsta. Möjligheten finns nämligen att testa ”eisstock”, berättar Julia.

– Eisstock är en tämligen okänd sport i Sverige som är en kombination av curling och boule. Varken skridskor eller någon förkunskap kring sporten krävs, och det är en aktivitet som varit väldigt uppskattad här.

Framtagen av skridskofantaster
Parken är tack vare sitt stora urval en alldeles optimal utflykt, och allting från skridskor och hjälm till skyddsutrustning finns att hyra på plats. Julia förklarar även att det är en plats som säkerligen kommer uppskattas av alla, oavsett dag eller tid.

– Det är en alldeles perfekt plats att ha en AW på efter jobbet en fredag, för att sen avrunda kvällen inne på restaurangen. Men det är likaså en riktigt härlig plats för en dejt en lördagseftermiddag, eller för att göra upp i en hockeymatch mot kompisarna under en helt vanlig veckodag.

Klicka här och få mer information om isparken

En gemensam nämnare hos samtliga på HockeyPractice är att de på något sätt är involverade och passionerade inom skridskosport, fortsätter Julia. Skridskokärlek är ett av bolagets värdeord och samtliga drivs av olika målsättningar.

– Alla har sin egen agenda. Mitt driv är till exempel att få fler tjejer att börja lira hockey, och Micael tycker icecross är superhäftigt och vill dela med sig av det, säger hon och avslutar:

– Det ligger alltså väldigt mycket mer bakom det hela, utöver en riktigt rolig upplevelse. 

Det är något speciellt med is.
Den kan ta oss över vattendrag, till proffsäventyr i Nordamerika eller tillbaka till barndomens vintrar. Den kan vara både hård, blöt och kall. Men på Scandinavian Ice Adventure har vi också sett all värme den kan ge.

När du får uppleva nästa generations första stapplande skär, eller ett långt samtal sakta framglidandes i vintersolen. När ditt lag avgör i slutminuterna. När era kalla händer möts under en klar stjärnhimmel.

Vi har upplevt det på allt från sjöar och naturisbanor till moderna skateways runtom i världen. Och det är precis det vi nu vill ge till dig.

Genom en mix där de traditionella isytorna möter de nytänkande har vi därför skapat en plats där fler minnesvärda stunder kan komma till liv. En plats för alla, oavsett om du aldrig stått på skridskor förut eller strävar efter att bli nästa Danijela Rundqvist.

Så välkommen hit.
Välkommen att uppleva isens värme.

Victor Christophe

Learn More →