Familjen Lu’s tofurecept blev en svensk storfavorit

Allt fler svenskar väljer bort kött i sin kost, vissa helt och hållet och andra mer sporadiskt. Trenden har gett ett stort uppsving för vegetariska alternativ – där tofu, den över 2000 år gamla råvaran från Asien, snabbt blivit vardagsmat i svenska hushåll.

– Vår familj flyttade från Kina till Sverige 1998. Vi tog med oss gammelmormors tofurecept och började göra tofu i vårt eget kök – något som välkomnades med öppna armar, säger Joceline Lu, produktchef på Yipin och dotter i familjen.

Experten: Så ska du göra för att lyckas med din viktreglering

När vi firar in det nya året gör vi ofta det med personliga löften. Enligt svenska studier är det dessutom, inte helt förvånande, nyårslöften kring träning det som är absolut vanligast. Den som vill ta tag i träningen kan vända sig till Revive Kristianstad – ett gym för både nybörjare och erfarna, och i år är det återigen dags att göra upp i den omtalade Stadskampen.

– Vi i Kristianstad är regerande mästare och ämnar för att försvara titeln även i år, säger Marcus Elsberg, grundare och ägare av Revive Kristianstad.

Så kan du enkelt hålla igång träningen – med hjälp av Santé

Det är nog ingen som missat hur gynnsamt det är med fysisk träning, men att faktiskt komma iväg och genomföra ett pass är lättare sagt än gjort. Men det finns en smidig och effektiv lösning – som inte kräver ett stort hemmagym eller onlinepass som är svåra att genomföra framför datorn.

– Våra produkter gör att det är härligt och superenkelt att hålla kroppen i skick. Både för att faktiskt träna, men likväl för att motverka exempelvis stelhet, säger Maria Englund, ägare på Santé.

Nu blir det enklare än någonsin att göra riktigt gott kaffe

För många är några koppar kaffe om dagen ett absolut måste. Det är även tydligt i flera undersökningar som visar på att den genomsnittliga svensken dricker 3,2 koppar varje dag. En högkvalitativ kaffemaskin är alltså med största sannolikhet högt uppe på mångas önskelista i jul – och de från Melitta® har något för alla.

– Vi har ett väldigt brett sortiment för att kunna möta varje konsument, berättar Lina Virén, Nordic Consumer & Trade Marketing Manager på Melitta® Nordic.

Här är fem fördelar med Hyperices superprodukter

De flesta känner till vikten av ett bra träningspass. Men alla är inte lika medvetna om hur viktigt det är med ordentlig återhämtning efter fysisk aktivitet – dels för att snabbare få krafterna tillbaka men även för att minska risken för skador.

– Vår massagepistol och våra återhämtningsbyxor är enkla och riktigt bra sätt att säkerställa att det görs på rätt sätt, förklarar Teodor Lindén, Nordic Sales and Marketing Manager på Hyperice.

Små hörlurar ett allt större problem

De flesta lyssnar på musik, ljudböcker eller poddar dagligen i hörlurar. Men sen pandemin slog till och hemarbetet ökade har användandet av hörlurar skjutit i höjden. Det kan leda till allvarliga problem och värk i form av vaxproppar. Måste man sluta använda lurar eller går det att undvika problemen? 

Nu är det enklare och smidigare än någonsin att förvara hemmets prylar

Att låta förvara till exempel sina möbler och kläder i förråd under stora delar av året är nödvändigt för de allra flesta. Samtidigt ökar mängden nyproduktioner runtom i landet – och antalet kvadratmeter i förrådsyta minskar drastiskt som följd. En lösning på det är Lagerkungen – med automatiserade förråd tillgängliga dygnet runt, året om.

Så neutraliserar du illa lukt – med nya innovationen Smellsfine

Vårt luktsinne arbetar konstant, och enligt amerikanska studier kan en människa känna av så mycket som en biljon olika lukter. Flera av dessa är obehagliga och besvärande – att få bort dem kan vara en stor utmaning. Med hjälp av anti-luktduken Smellsfine går det både snabbt och enkelt att ta bort dålig lukt – vare sig det är i hemmet, bilen eller i båten.

Se Hamilton Beachs superprodukt: ”Kläderna stryker sig nästan själva”

Att tvätta kläder är en oundviklig del av livet, och det är flera saker att tänka på. När tvätten är klar ska den antingen tumlas eller hängas på tork och sedan ska kläderna helst strykas innan de viks in i garderoben. Med hjälp av Hamilton Beach Steam & Dry Styler kan du enkelt hänga in dina kläder och låta vattenångan göra dem släta. Behöver du torka eller bara fräscha upp dina plagg så fixar den det också. 

Börja cykla mountainbike – så kommer du i gång, med prylarna du faktiskt behöver

Det cyklas för fullt i Sveriges skogar. Att cykla mountainbike har blivit en sport för både stora och små, en hobby för hela familjer och en träningsform för såväl motionärer som atleter. Cyklingen har spridit sig som en löpeld hos det svenska folket. Men att ge sig in i cykelvärlden kan kännas både svårt och dyrt, men det behöver det inte vara. TCMcykel ger sina bästa tips på hur du kommer i gång med cyklingen i skogen.