Hjältevadshus presenterar fullskalehus på Älvsjömässan

Husmodell Stil 163

Hjältevadshus upprepar förra årets succé och presenterar en ny villa i fullskala inne på den stora boendemässan ”Hem Villa och Bostadsrätt” på Stockholmsmässan i Älvsjö den 6 – 9 oktober. I år är det 1,5-planshuset Stil som premiärvisas och TV-kända Maria Celin kommer att inreda huset.

–På förra årets mässa visade vi husmodellen Sober i full skala inne i mässhallen och hade 9000 besökare i huset under mässdagarna. Den siffran hoppas vi kunna överträffa i år när vi lanserar Stil, säger Mikael R Olsson, försäljningschef vid Hjältevadshus.

Stil är ett modernt prisvärt hus för vanliga unga familjer och familjebildare, ett hus på 163 kvadratmeter i 1,5 plan, som ryms på en tomt om 400 kvadratmeter och som med sin moderna exteriör är speciellt framtaget för att också kunna gavelställas på ett snyggt sätt på smala tomter.

–Många av dagens unga familjebildare växte själva upp i 1,5-plansvillor byggda på 70-talet och vet hur praktiskt och prisvärt det är, säger Mikael R Olsson.

Den inredning som inredaren Maria Celin kommer att ge huset vid den spektakulära lanseringen på Älvsjömässan bygger på en blandning av loppisprylar, antikviteter och litet nytt. Hon har skapat skön stämning och hemkänsla, bland annat med grafiska tryck på väggarna och mycket färg och lockande dukning.

Se gärna filmen från monteringen av förra årets mäss-hus HÄR

Bygger 400 hus i år

Hjältevadshus är enligt Byggfakta det husföretag som ökade mest under första halvåret i år jämfört med samma tid förra året. 

–Vi kommer att bygga drygt 400 nya bostäder under det närmaste året. Det blir cirka 8 till 10 hus i veckan.

Hjältevadshus har byggt småländska kvalitetshus sedan 1947, men har arbetat med träförädling ända sedan 1907. Många av de drygt 200 anställda bor i samhället Hjältevad med totalt 400 invånare.

Mikael R Olsson talar gärna om Sveriges säkraste byggmetod, där alla hus produceras inomhus i helt torr och säker miljö. Varje arbetsmoment synas för att kontrollera att hantverket håller hög kvalitet från början till slut. När huset är färdigt levereras det till den aktuella tomten och monteras på kort tid på byggplatsen. Normalt tar det 30 veckor från beställning till inflyttning. Färdigställandet på plats tar fyra veckor, men huset är fuktsäkert under tak redan några timmar efter leverans. Fast pris, kort bygg- och leveranstid och fast inflyttningsdatum är andra kärnvärden för Hjältevadshus. Huvudkontor och fabrik finns i Hjältevad mellan Eksjö och Vimmerby. Företaget har försäljningskontor spridda över hela landet.

Företaget har en mycket stark ägare i Pulsen, Sveriges äldsta nu verksamma IT-bolag. Det ger kunderna en unik trygghet hela vägen från beställning till inflyttning.

–Leveranstiden på våra hus är kort, priset är fast och du betalar inte förrän huset är färdigt. Dessutom är husen klimatsmarta och bland de mest felfria i branschen vid överlämnandet. Det är en anledning till att Hjältevadshus enligt Byggfakta är den hustillverkare som ökar mest i branschen, med en tredubbling av marknadsandelen 2013 till 2015, säger Mikael R Olsson.

Se fler Hjältevadshus och beställ katalogen här

Gjorde succé på Facebook

Fullskalehuset inne på Hem och villamässan i Älvsjö är ingen isolerad spektakulär företeelse. Hjältevadshus har vant marknaden vid uppseendeväckande marknadsföringsåtgärder. När småhusbyggaren i våras lade ut sin husmodell Solid på Facebook fick man på kort tid mer än 1000 likes. Mikael R Olsson talade om en viral succé, en verklig klickraket.

–Vi lägger varje vecka ut några saker på Facebook och normalt får man kanske 50 likes. Men det här var speciellt. När vi lade ut en kunds hus som vi byggt i Göteborg fick vi mer än 1000 likes och det var inte minst många unga tjejer som delade inlägget med sina killar och uttryckte att så här skulle de vilja bo. 

Det speciella med denna exponering var att huset uppenbarligen ligger helt rätt i tiden och representerar mycket av det som människor blir tilltalade av idag. Det är trendigt med amerikansk veranda och hus i två plan och en interiör med mycket marmor, precis det man vill ha idag.

Blivit en snackis

En effekt av uppmärksamheten på Facebook blev att Hjältevadshus fick dubbelt så många besök som vanligt på sin hemsida.

–Att se en effekt av det här gensvaret också på vår orderingång får vi nog vänta litet längre med, säger Mikael R Olsson, som nu hoppas på stort intresse för nya villan Stil bland besökarna på mässan.

Även Virtual Reality-visning av ett hus har blivit ett snackis och till och med Computer Sweden uppmärksammade det. Även det huset kan man gå omkring i på mässan, men då med ett par VR-glasögon på huvudet. Och det är husmodellen Västangården man traskar
runt i. 

Presenteras av

hjaltevadshus

Stil 163

Ett hus där köket verkligen är husets hjärta. Med smarta vikdörrar i vardagsrummet och ett underbart skjutlucksfönster i köket gör att man får en mycket bra kontakt med trädgården. Modern formgivning och extra anpassat för att gavelställas, vilket gör huset perfekt även på lite smalare tomter.

Fakta om Stil 163

Husmodell: 1,5-plans
Boarea: 153 M²
Taklutning: 45°
Antal rum: 6-8 rok

Läs mer här

mikael

Mikael R Olsson