“Jag hjälper dig på din väg mot ett friskare liv”Hon svimmade av smärtor och vaknade i sin egen avföring.
Ann Welin, 52, hade drabbats av IBS – men den enda hjälp hon fick från sjukvården var morfin och blöjor. 
I dag vill hon med sitt nystartade företag Hälsomagen hjälpa andra att få den hjälp hon aldrig fick.

IBS, Irritabel Bowel Syndrome, är en av världens mest vanliga sjukdomar med symptom som förstoppning, diarré, gasbildning och magsmärtor. Oftast är det dåliga matvanor, långvarig stress eller en störd tarmflora som ligger bakom. Men det finns hälsoknep som kan användas för att tackla sjukdomen, menar Ann Welin som i dag hjälper IBS-drabbade genom sitt företag Hälsomagen.
– Det handlar om att se kosten som medicin, berättar Ann.

Hos www.halsomagen.se kan du hitta matnyttig information för att få mer energi i livet eller hjälp med antingen en krånglig IBS-mage eller andra mag- och tarmproblem.
– Jag erbjuder allt ifrån kost- och näringsrådgivning, föreläsningar och mat och viktrådgivning till matlagningskurser, massage och egna IBS-vänliga kryddor och oljor – det finns så många smarta knep man kan ta till för att må bättre och jag önskar att någon hade berättat det här för mig när jag var sjuk, säger Ann.
Vad behöver du Hälsomagens hjälp till? Här ser du allt som erbjuds

"Blev inte bättre"
Hösten 2014 började hennes egen mage krångla men det var inte förrän ett år senare hon fick sin diagnos – hon hade, som så många andra, drabbats av IBS. Hon svimmade av sina magsmärtor och vaknade upp i sin egen avföring – men den enda hjälp hon fick från sjukvården var blöjor och morfin.

För att få bukt med sina problem beslutade Ann sig för att ändra sin kost och börja äta enligt hälsokartan som rekommenderas för de med IBS. När hon märkte att det inte blev bättre provade hon istället en 30-dagars juicefasta. Hennes mage blev något lugnare men hon upplevde att hon fortfarande inte mådde helt bra.

Hjälpte sig själv
Ann bestämde sig för att utbilda sig till kost- och näringsrådgivare och började experimentera med recept som innehöll IBS-vänliga ingredienser. När hon märkte att hon äntligen började må bättre startade hon sitt företag Hälsomagen – för att hjälpa andra. 
– Det finns mycket som är okänt kring mat och IBS, många tror att det är vissa rätter de måste avstå från helt för att må bra. Men det går att komma runt det: om någon kommer till mig och säger att de tycker om en särskild rätt kan jag experimentera ihop en variant som passar trots sjukdomen. 
– Många med IBS har till exempel problem med vitlök. Äter jag vitlök ser det ut som att jag är höggravid med trillingar samtidigt som jag får göra otaliga toalettbesök med en smärta som kan hålla i flera dagar. Den vitlöksolja jag experimenterat fram gör att jag slipper känslan av att vara gravid, otaliga toalettbesök och smärta. Det är som trolleri, säger Ann. 
Vill du få hjälp att ta fram recept på dina favoriträtter? Så här kommer du i kontakt med Ann

Vägen tillbaka till ett friskare liv handlar om hur svårt det är att leva med IBS och hur jag har fått kämpa på vägen till ett friskare liv. Jag kommer att ge dig information och insperiration på hur du kan nå din väg till ett friskare liv, där jag gärna hjälper och stöttar dig. Alla är värda ett friskt liv!!!

En tallrik medicin tack handlar om hur du skall få tillbaks din energi i kroppen genom maten. Kosten är en mycket viktig del för att du skall må bra idag och lång tid framöver

Jag skräddarsyr föreläsningar efter era önskemål vid tex något möte, kick-off, mm.