Kolla: Så enkelt kan du barnsäkra ditt hemHemmet ska vara en säker plats, men vi glömmer ofta små detaljer som kan få förödande konsekvenser för våra barn.
Förgiftning, fallolyckor och brännskador är värsta tänkbara scenarion – men genom att barnsäkra ditt hem i tid går det även att förhindra de mindre farorna.
Så här gör du.

Plötsligt går en familj från att vara två till att bli tre och förändringar görs i hemmet för att välkomna den lilla. Vi köper söta barnkläder, en säng och kanske en och annan fluffig filt. Det många dock missar är att se över säkerheten. 

Sofie Hultqvist är inköpsansvarig hos Babyland.se. Hon säger att det är vanligt att man barnsäkrar hemmet alldeles för sent – i värsta fall när olyckan redan har skett. 
– Det bästa är att säkra hemmet innan barnet har börjat krypa.

Några av de vanligaste farorna där hemma är förgiftning, fallolyckor och brännskador men det finns också flera andra olyckor som kan ske både för mindre och större barn – både i och utanför hemmet.
För att undvika dessa finns det en hel del smarta hjälpmedel att ta till. De här fem hittar du på Babyland.se.

1. Håll koll på barnets andning
En vanlig oro hos många föräldrar är plötslig spädbarnsdöd. Med det mobila rörelselarmet Snuza Hero kan hela familjen sova tryggt och gott. 
– Många nyblivna föräldrar upplever att de har svårt att sova eftersom att de hela tiden vill kontrollera barnets andning. Med Snuza Hero kan båda föräldrarna få en god natts sömn då produkten dels vibrerar för att sätta igång barnets rörelser samt larmar med ljud om de skulle avstanna i 20 sekunder, säger Sofie.
Här och här hittar du Snuza Hero

2. Följ med på vägen till skolan
När barnen ska börja ta sig till och från skolan eller leka i parken på egen hand kan man som förälder lätt bli orolig. Med den är GPS–klockan från Spectrafence håller du inte bara koll på var ditt barn befinner sig, du kan även ringa upp klockan. Dessutom kan du även lägga in tio snabbnummer i den, så att ditt barn alltid kan nå dig.

3. Håll er synliga i trafiken
En reflex kan vara livsviktig. Ungefär en tredjedel av alla trafikolyckor sker i mörker, men med en bra reflex minimeras risken enormt. Den här barnvagnsreflexen från Pogu är enkel att sätta på vagnen och gör den 100 gånger mer synlig upp till ett avstånd på hela 213 meter i mörker. 

4. Var säker på att babyvakten vaktar
En babyvakt är ett bra hjälpmedel för att hålla koll på ditt barn när du till exempel passar på att ta tag i tvätten och inte befinner i samma rum som din lilla. En förutsättning för babyvakten att fungera som den ska är att kontakten mellan enheterna inte bryts. Den här babyvakten från Capidi larmar om det händer. Den har dessutom över 800 meters räckvidd med en batteritid på 100 timmar – vilket säkrar att du hinner med att göra det du ska utan att springa fram och tillbaka och titta till ditt barn helt i onödan.

5. Rama in säkerheten
Många faror som lurar i hemmet är kanske inte alltid lätt att hålla koll på. Med en grind kan du begränsa barnets yta och skydda mot farliga trappor eller utgångar. Den här flexgrinden från Baby Dan passar för de allra flesta öppningar, är flyttbar och kan även skydda mot farliga områden i ett rum. Lagom till hösten kan den till exempel användas som skydd framför brasor. 

Babyland tipsar – det här kan du göra för att säkra ditt hem: 

• Flytta upp rengöringsmedel och andra farliga ämnen i de övre skåpen eller köp bra skåpsreglar. 

• Förankra tunga möbler som bokhyllor, speglar och byråer. Barn tar gärna hjälp av dessa när de lär sig gå.

• Tänk på barnets ålder och vad han eller hon kan eller kommer att kunna göra inom kort. Se till exempel över vassa kanter innan barnet lär sig gå och se över fönster och balkong innan barnet lär sig klättra.  

• Gå igenom hemmet i barnets höjd, på så sätt kan du enklare upptäcka alla faror.

Babyland.se står för kvalitet och omtanke. Sedan 1959 levererar vi glädje och säkerhet med ett brett sortiment och bra priser. Hos oss hittar du allt för barn och baby; från barnvagnar, bilbarnstolar och skötväskor till barnsäkerhetsprodukter, leksaker, kläder och inredning. Vi har även ett stort utbud av gravid- och amningsprodukter för dig som förälder.

Gå till Babyland.se