JURA – 90 år av utveckling, innovationer och utsökt kaffeDet som började för 90 år sedan som ett enmansföretag har vuxit till att bli ett internationellt företag som verkar i cirka 50 länder världen över. Medan JURA ursprungligen tillverkade ett brett utbud av hushållsapparater endast för den schweiziska marknaden, har de sedan mitten av 1990-talet uteslutande fokuserat på helautomatiska kaffemaskiner och idag betraktas de som en innovationsledare inom denna sektor världen över. Idag står JURA för det perfekta kaffet gjort av färska bönor med en knapptryckning, "nymalet, inte kapslat". 

Men självklart har varje framgång en historia bakom sig, och varumärkets värderingar är starkt förankrade i företagets historia. Idag som tidigare är kvalitet, innovation, design och livslängd – och därmed hållbarhet – kärnelement i varumärket JURA.

Livslängd - nyckeln till hållbarhet
Att använda planetens resurser på ett ansvarsfullt sätt har alltid spelat en central roll på JURA. Att designa produkter som är byggda för att hålla och är lätta att serva är en viktig del av företagets filosofi, och JURA tror således inte på en slit och släng-mentalitet. Redan från utvecklingsprocessens början är produkterna utformade för att vara hållbara och lätta att underhålla. För att uppnå dessa ambitiösa mål går enskilda komponenter och varje ny kaffemaskin igenom strikta kvalitetstester.

Nyligen jämförde en studie i Nederländerna livslängden för alla automatiska kaffemaskiner på marknaden. Med en genomsnittlig livslängd på nio år var JURA-maskinerna tre år över marknadsgenomsnittet. Detta bevisar framgången för deras strategi och uppmuntrar dem att fortsätta på samma spår.

Få mer information om JURA

Innovativa premiumprodukter
Förutom att vara engagerade i hållbarhet har JURA alltid stått för innovation, oavsett om det gäller deras produkter, försäljningsstruktur eller kundservice. Allt börjar alltid med produkten, vilket är kärnan i allt de gör. JURAs framgång ligger i produkter av kompromisslös hög kvalitet. Helautomatiska kaffemaskiner som väcker känslor och uppnår perfekt kaffekvalitet samtidigt som de erbjuder enastående användarvänlighet och enastående design. På JURAs huvudkontor, som ligger i Niederbuchsiten i hjärtat av Schweiz sedan 90 år, utvecklar ingenjörer morgondagens teknik. De levererar kontinuerligt innovationer som inspirerar kunder.

JURAs mål är att ytterligare påskynda innovationshastigheten. Därför har de byggt JURA Campus, som mer än tredubblar vår laboratoriekapacitet.

Att hjälpa kunden att göra rätt val
Ett konsekvent engagemang för kunden är en viktig del i JURAs filosofi. Detta inkluderar komplett, expertproduktpresentation vid försäljningsstället. Personal i detaljhandeln får fortlöpande utbildning från JURA Academy, medan JURA LIVE låter kunder interagera med säljrådgivare i online-konsultationer genom det virtuella försäljningsstället – JURA Live rådgivning. På detta sätt ser JURA till att kunderna har all information de behöver för att välja den produkt som passar deras behov bäst.

Klicka här för att få mer info om JURA

Kundsupporten fortsätter efter köpet
På JURA upphör inte kundrelationen när köpet har gjorts - tvärtom. Ända sedan företaget grundades har service varit en integrerad del av varumärkets löfte. Ett välutbildat kundserviceteam finns tillgängligt för att svara på kundernas frågor. JURA höjer även ribban med sitt lokala och unika Hospitality Center där de utför service och underhåll av våra kaffemaskiner. När en kund väljer JURA väljer de inte bara en kaffemaskin - de väljer också exceptionell kvalitet och förstklassig service.

Varumärket
JURAs varumärkesstrategi inkluderar ett framgångsrikt långsiktigt samarbete med tennisstjärnan Roger Federer. Den karismatiska sportmaestron har varit JURA: s varumärkesambassadör sedan 2006. Ett partnerskap som har visat sig mycket framgångsrikt. Han förkroppsligar delade värderingar som schweiziskt ursprung, precision, elegans, prestanda och kontinuerlig utveckling som ingen annan. Federer är en schweizisk ikon - erkänd, respekterad och beundrad över hela världen. Han inspirerar miljontals människor både på och utanför banan och rankas bland de mest pålitliga kändisarna i världen. Detta ger honom en viktig roll, särskilt när det gäller att bygga upp ett globalt varumärke.

Läs mer om JURA här

Välkommen till en värld av JURA
Vad sägs om till exempel en krämig cappuccino, macchiato, latte i flera lager, en eldig ristretto eller ett fylligt svart kaffe? JURA erbjuder ett komplett utbud av kaffesorter i fantasifulla varianter och lämnar inget mer att önska. Det ultimata kafferesultatet från färska, nymalda bönor, som utvinns på mindre än sextio sekunder - det är JURA! Första klassens kaffe, i kombination med enkel användning av tekniskt avancerade produkter som förpackas i tydlig, utmärkt design. Låt dina kaffedrömmar slå in...

JURA är ett schweiziskt företag som grundades 1931 och som sedan början av 90-talet genomgående fokuserar på espresso/ kaffemaskiner. Med våra produkter har vi revolutionerat marknaden om och om igen. Specialiseringen och koncentrationen av resurser gör det möjligt att öka innovationstakten konstant och att allt oftare överraska och inspirera med nya produkter. 

Innovation, precision, kvalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och service präglar JURAs företags-DNA.

JURA är det enda företag i världen som helt fokuserar på helautomatiska kaffemaskiner i premiumklass och därigenom har befäst sin position på marknaden som specialist.

Ambitionen att leverera alltid det bästa kafferesultat, erbjuder enklast möjliga handhavande, har en stilren design och jobbar hållbart och miljömedveten är bara ett par punkter som utmärker dem från andra. 

För att skapa trygghet och vägledning inför eller efter inköp av någon av deras modeller erbjuder JURA en unik premiumservice i sitt Hospitality Center i Stockholm. Ett mycket överskådligt schablonsystem för reparationer efter garantitiden informerar tydligt om den maximala reparationskostnaden redan innan reparationen utförs.

JURA revolutionerar världen än en gång med den nya Z10 för varma och kalla kaffespecialiteter
Upplev ett nytt sätt att njuta av kaffe: Product Recognizing Grinder (P.R.G.) anpassar automatiskt malen till vald kaffespecialitet. Detta gör det möjligt att tillaga både varma och kalla bryggspecialiteter med espressometoden.

Den banbrytande Z10 från JURA gjorde sin världsdebut vid den digitala globala försäljningskonferensen i mars 2021. Den är nu tillgänglig, inte bara från specialiserade återförsäljare, utan också från JURAworld of Coffee och JURA-webbplatsen.

Z10s förmåga att förbereda hela sortimentet av kalla kaffespecialiteter med en knapptryckning, förutom alla de välkända varma dryckerna, gör denna innovation från JURA till en riktig utmanare. 

Oavsett om det är varmt eller kallt, med Z10 kan du skapa en oöverträffad mängd kaffespecialiteter med en knapptryckning.

Vi är innovationsledande och marknadsledande i världen när det gäller hightech-kaffemaskiner i premium-segmentet för hemmabruk, kontor och restaurang. Varumärkets helautomatiska kaffemaskiner utmärker sig genom ultimat kaffekvalitet, utmärkt design och enklast möjliga handhavande.

JURA Sweden AB är ett dotterbolag till det schweiziska moderbolaget JURA Elektroapparate AG som har utvecklat innovativa och exklusiva hushållsapparater sedan 1931. Vi ansvarar för all distribution, försäljning och service i Sverige och Norge.