Därför ska du inreda med tavlor

Det är mycket att tänka på när du ska inreda och vissa inredningsdetaljer är viktigare än andra när du vill skapa ditt drömhem. Konstlagrets konstexpert Mikael Friberg avslöjar här hur du bäst inreder – med tavlor.

Många glömmer väggarna när de ska inreda trots att det är väggarna som syns mest i ett rum. Inredningstrenden i år går mot ombonade och levande miljöer och då passar en unik, handmålad och färgglad tavla perfekt när det är dags att inreda.

Konstlagret grundades 2014 och säljer tavlor med motiv inom både abstrakt konst och figurativ konst. Tavlorna är framförallt handmålade av professionella konstnärer i olika tekniker, så som oljemålningar, akrylmålningar och akvareller i modern och färgstark design. Tavlorna levereras dessutom uppspända på träram, färdiga att hängas upp på väggen. Det tillkommer inte frakt eller andra dolda avgifter, så priset du ser på tavlan är också priset du betalar i kassan. 
– Vi tycker att det ska vara enkelt och billigt att köpa handmålade tavlor. När du handlar en tavla hos oss blir det både smidigare och billigare än om du köper de från ett traditionellt galleri, säger Mikael Friberg, konstexpert och grundare av Konstlagret.

Nyfiken på konstlagrets tavlor? Kolla in sortimentet här

”Hemliga konstnärer”
Hos Konstlagret hittar du tavlor och konst som framförallt är inredning och inte en investering. Konstnärerna som skapar för Konstlagret följer deras design men sätter alltid sin personliga prägel på tavlorna. Konstnären som målat tavlan du beställer förblir anonym och signerar tavlorna med "Michelanemo" som är ett samlingsnamn för Konstlagrets kollektion. Det viktiga är inte vem som målat tavlan utan att du tycker den är snygg.
– Konstlagrets tavlor är målade för hand och det är just hantverket och det unika i varje målning som ger konsten sin rätta charm, säger Mikael Friberg.

Här avslöjar han hur du bäst inreder med tavlor.

 • Det syns mest
  ”Kom ihåg att inreda flera väggar i ett rum, inte bara en. Ofta gapar stora väggar i hemmet tomma eller blir det sista du tänker på när du ska inreda. Det är trots allt väggarna som syns mest i ett rum så de förtjänar att prydas med något du verkligen tycker om."
 • Inred med hjärtat
  ”Välj gärna ett motiv som du gillar och som betyder något för dig, då skapar du positiv energi och hemkänsla i rummet. Det kan exempelvis vara ett träd som symboliserar er familj eller en vackra vyer ifrån din favoritstad.”

Så här enkelt köper du din handmålade tavla 

 • Våga färg
  ”Ett bra sätt att skapa en lyxig och lugn känsla i ett rum är att plocka upp färgerna i tavlan och låta dem dyka upp på andra inredningsdetaljer i rummet. Har tavlan exempelvis mycket blått i sig kan det vara snyggt med en blå matta, lampa eller vas för att inredningen ska upplevas som sammanhängande.”
 • Var unik
  ”Kombinera gärna unika målningar med fotografier eller posters i rummet då mixen av olika material och uttryck ger en mysig hemkänsla och en unik helhet. Tavlor behöver inte heller hänga högt upp på väggen utan du kan ha de ståendes på golvet eller bara luta de mot väggen istället.


Köpa konst och tavlor online

En viktig sak att tänka på när du ska skapa en riktigt bra hemkänsla är att ha något som bara du har, och sådant hittar du massor av hos oss. Just Art by Artist helt enkelt.

Att köpa konst på nätet har aldrig varit enklare. Grundpelarna i vårt koncept är att erbjuda unik konst till ett bra pris och med god kundservice. Vi strävar efter att bli det självklara valet när det gäller att köpa konst på nätet. Alla våra tavlor levereras uppspända på träram och är klara att hängas rätt upp på väggen. Bland våra akryl-, oljemålningar och canvastavlor finner du motiv inom abstrakt konst, figurativ konst med människor, djur, landskap,marina miljöer, lokala stadsvyer och fordon. Letar du efter en tavla målad av en skicklig konstnär till ett bra pris kan vi garanterat hjälpa dig.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via
e-post eller telefon

Tel: 0340- 779 117

E-post: kundservice@konstlagret.se

www.konstlagret.se


 

Mikael Friberg, konstexpert och grundare av Konstlagret.se