Läs språk utomlands – höj din lönVarje år väljer cirka 25 000 svenska studenter att studera eller praktisera utomlands, antingen genom ett utbytesprogram eller på egen hand.
En undersökning visar att utlandsstudier lättare kan leda till jobb – och att du kan höja din lön.
EF har studieprogrammen som kan hjälpa dig att landa de välbetalda, och oftast roligare,  jobben.

En tvåspråkig europé tjänar i snitt 15 procent mer än en enspråkig. Som svensk med en medellön på 290 000 kronor per år innebär det att du under dina yrkesverksamma år tjänar ihop nästan 2 miljoner kronor mer än den som enbart behärskar ett språk. Enligt Svenskt Näringslivs omfattande rapport ”Arbetsgivarens syn på utlandserfarenhet” beror det på att arbetsgivarna efterfrågar egenskaperna god kommunikativ förmåga, social kompetens, anpassningsbarhet samt initiativförmåga – och alla dessa egenskaper får du när studerar utomlands.

EF grundades 1965 i Sverige och finns nu i 117 länder. De har studieprogram för elever från mellanstadiet och upp till vuxen ålder, språkresor, språkkurser och ger möjligheter att studera utomlands i massor av olika länder. EF är världens ledande utbildningsorganisation och har för närvarande nästan 900 tillgängliga arbetspositioner att söka – fördelat på 231 kontor världen över. De erbjuder också världens första kostnadsfria standardiserade engelsktest som kan öka dina chanser att få jobb.
Testa dina språkkunskaper här

Så fixar du en internationell karriär

 • Lär dig ett nytt språk
  Första steget mot ett jobb med internationella möjligheter är att lära sig ett nytt språk, eller bli ännu bättre på exempelvis engelska. Just engelska är en allt viktigare merit eftersom det betyder att du kan kommunicera med större delen av världen, men det kan också vara värdefullt att försöka sig på något av världens mest talade språk. 
 • Åk utomlands
  Med hjälp av EF blir det enkelt att ta sig utomlands under en kortare eller längre tid. När du åker på en språkkurs lär du dig hur språket uttalas – vilket du inte riktigt kan göra med hjälp av böcker och Internet på hemmaplan. Förutom att du får möjlighet att öva på språket med andra som talar det flytande får du uppleva kulturen i landet och får bra meriter på ditt CV.
 • Skapa ett kontaknät
  Var du än befinner dig i världen har du alltid möjligheten att knyta kontakter med nya människor. På en internationell skola är det i stort sett en omöjlighet att inte göra det. Genom dina nya kontakter kan du i din tur bli introducerad till ännu större nätverk, både fysiska och digitala. Ditt vidgade nätverk kan du sedan med fördel använda dig av när du exempelvis ska söka jobb eller när du ska ut och resa.
  Vill du studera utomlands? Läs om dina möjligheter här


Vårt uppdrag 

EF bidrar till att förändra litet för människor världen över. I över 50 år har våra utbildningar erbjudit ökat självförtroende och frihet oavsett ålder, nationalitet och bakgrund.

Om du har viljan och modet att gå din egen väg i livet kan EF skapa en värld av nya möjligheter.

Vår verksamhet

Vi omvandlar drömmar till gränslösa möjligheter. Vi kombinerar språk, kultur och akademiska studier för att tillhandahålla kurser och program som omvandlar drömmar till möjligheter över hela världen.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-5879  30 00 eller boka online.