Nya tjänsten som minskar fusket inom byggbranschenHar du drabbats av oseriösa hantverkare eller jobbar du själv inom branschen och inte fått din betalning trots ett väl genomfört jobb?
Nu har Sejf utvecklat en tjänst som förminskar fusket inom byggbranschen.
–  Vår smarta lösning kopplar samman seriösa hantverkare och kunder, säger Carl-Martin Semere, vd på Sejf.

 

Att renovera hemma kan bli en dyr historia – både för dig som vill få något i hemmet fixat och för dig som hantverkare. Fuskbyggen och obetalda fakturor är tyvärr ett vanligt förekommande problem när det kommer till renovering. För att råda bot på det här finns nu en ny, smart lösning – tjänsten Sejf.

Sejf är en tjänst som snabbt och enkelt ger full trygghet när du renoverar. Den förmedlar seriösa hantverkare till dig som exempelvis ska renovera köket samtidigt som den skyddar den som utför arbetet.

Allt du behöver göra som privatperson är att skapa ett konto hos Sejf och logga in – sen får du full överblick över kostnader. Som hantverkare specificerar du vilka moment som ingår i en renoveringen och vad det kommer att kosta. När du som kund valt offerten som tilltalar dig mest upprättar Sejf ett avtal mellan dig och hantverkaren.
– Jag har jobbat inom byggbranchen och det är ett område som ligger mig varmt om hjärtat. När en nära vän till mig och mina föräldrar blev blåsta av hantverkare ville jag skapa något som förminskar fusket i byggbranschen – och så kom Sejf till, säger Carl-Martin Semere, vd på Sejf.

Här berättar han hur Sejfs tjänst fungerar.

Privatperson

 • Slipp betala innan du är nöjd
  ”Under projektets gång markerar hantverkaren slutförda delmoment som du godkänner via BankId. När du gjort de det betalar Sejf ut delsummor till hantverkaren samtidigt som projektet fortsätter.”
 • Få kontroll på dina projekt
  ”När pengarna överförts till Sejfs konto får hantverkaren ett meddelande om det via vårt system och kan därefter påbörja projektet.”
 • Få tydliga offerter
  "Du får en bra översikt på kostnader och tidsplan för hela projektet och de olika delmomenten. När du är överens med hantverkaren signerar ni offerten digitalt, överför totalbeloppet till Sejfs konto – sen är projektet igång.”

Företag

 • Få betalt varje dag
  ”Med Sejf kan ni få betalt när ni vill och ni behöver därför inte ligga ut med större summor pengar. Risken med bestridda fakturor försvinner helt och ni kan istället använda pengarna för att få företaget att växa.”
 • Förenkla er bokföring
  ”Vi sköter alla era transaktioner som sedan sparas i valfritt format och kan därefter skickas direkt till er revisor. Det sparar er tid och pengar samtidigt som ni får en komplett överblick och full kontroll.”

Om oss

I en bransch med stor förvirring om vad som är rätt, vad man ska på som privatperson vid tjänsteköp och vilka som är pålitliga, är det omöjligt att göra det tryggt på egen hand. Det finns lika stor problematik för hantverkare att göra trygga affärer med privatpersoner som det för privatpersoner att anlita trygga hantverkare. Sejf agerar mellanhand för att göra tjänsteköpen tryggare och säkrare för alla.

Sejf hjälper nystartade tjänsteföretag att ta sig in på marknaden och bidra med tillväxt till branschen. Detta genom att underlätta för företagen att slippa ligga ute med stora summor pengar så de istället kan ta på sig större och fler jobb samtidigt som vi säkrar deras inbetalningar. Dessutom är det en bra stämpel att visa sina kunder att man är Sejf!

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta oss på:

Telefon: 08- 38 69 00

E-post: info@sejf.se


 

Carl-Martin Semere, vd på Sejf.