Listan: 3 skäl att resa till KubaSedan landet öppnats upp efter östblockets fall har Kuba förvandlats till ett riktigt paradis.
Med sina kritvita sandstränder, magiska vyer och färgstarka kultur finns det många skäl till varför du ska resa hit – här är tre.

 

Sommaren 2018 har slagit värmerekord i hela landet och nu när höstrusket närmar sig vill de flesta förlänga soltimmarna med en utlandsresa. Kubas kulturella och upplevelserika skatt har gjort landet till ett allt mer populärt resmål som många drömmer om att uppleva. Sedan östblockets fall är det fritt fram att ta del av allt Kuba har att erbjuda och det gör du bäst med en rundresa tillsammans med Scandorama.

Sedan Scandorama grundades 1980 har företaget blivit en av Sveriges ledande researrangörer. Idag erbjuder Scandorama över 100 utvalda resor med flyg, buss eller bägge delar. Deras bekväma paketresor med handplockade utflykter och engagerade guider hjälper dig att få den ultimata reseupplevelsen. Nu erbjuder Scandorama bland annat rundresor till Kuba – ett land fyllt av otippade skatter.
Läs mer om Scandorama här

Här är tre skäl till att boka din resa till Kuba

1. Den färgstarka upplevelserna och häftiga städerna
Landets kulturella historia och arv är en upplevelse i sig och varje stad har sitt eget uttryck  att ge. Ta en svängom på en pulserande salsaklubb, se en spektakulär kabaréföreställning på en av Karibiens mest kända nattklubbar och lär dig om hur tillverkningen av en äkta kubansk cigarr går till. 
Upplev livsglädjen i färgstarka Havana och avnjut en läskande cocktail på baren Floridita – den beryktade författaren Hemingway’s stamställe. Besök en av landets bäst bevarade städer från spanska upplysningstiden, Cienfuegos, och ta del av Trinidads levande museum med stora palats och hus i pastellfärger som vittnar om en svunnen tid.
Kubas pulserande städer och glädjerika kultur tar dig till en helt annan tid och erbjuder en upplevelse du sent kommer att glömma.
Vill du uppleva Kuba i höst eller vinter? Spana i Scandoramas erbjudanden här

2. Ropa Vieja och Cafecito
Med dofter av chili, koriander, kokos och ingefära bjuder det kubanska köket på en mix av spanska, afrikanska och karibiska smaker. Till landets husmanskost hör bland annat den kubanska pulled porken ”Ropa Vieja”, ”congrí” som är en blandning av röda bönor och ris och ”plátanos manduros” stekta matbananer. Tycker du om cocktails och söta likörer har du kommit helt rätt – Kuba är bacardins hemland och här hittar du världens kanske godaste cocktails. Avsluta din middag med en läcker kubansk efterrätt och en espresso ”cafecito”.
När du tagit del av de kubanska dofterna och smakerna kommer du bara vilja ha mer.
Vill du också få en smak av Kuba? Boka din resa här

3. Paradisstränderna och naturens skatter
Kubas natur bjuder på magiska vyer med höga bergstoppar och grönskande dalar. I nationalparken Topes de Collantes börjar flera vandringsleder till bland annat Parque Guanayaras fantastiskt vackra vattenfall och i Viñalesdalens dominerar bananpalmer, tobaksplanteringar och kalkstensberg i landskapet.
I strandparadiset Varadero och på paradisön Cayo Santa Maria kan du sänka tårna i den mjuka sanden och känna vindens värmande bris. Kuba är berikat med Karibiens kanske vackraste kritvita, ändlösa sandstränder och kristallklart vatten.
Upptäck Kuba – se bilderna här

År 1980 grundade Claes Berglund och Johan Malmqvist Scandorama och idag är de en av Sveriges största researrangörer.

Scandorama erbjuder reseupplevelser för alla smaker med över 100 utvalda resor i 5 olika kategorier – från myllrande storstäder till underbara rundresor och avkopplande flodkryssningar.

Med deras bekväma paketresor, handplockade utflykter och engagerade guider kan du lägga allt fokus på din reseupplevelse.

Scandorama ger dig guldkornen så att du kan äta det godaste maten och se de vackraste vyerna.
Deras guider och tusenkonstnärer ser till så att din reseupplevelse blir något utöver det vanliga – att serva dig världen som du vill ha den är vad Scandorama brinner för.