Bekämpa ogräset i höst – slipp bekymmer i vårOgräs mellan stenplattorna, ogräs i grusgången, ogräs i gräsmattan... okej det är överallt. Sommarens torka har tagit hårt på våra gräsmattor men fortfarande har man kunnat skymta det envisa gröna ogräset. Med det efterlängtade regnet väcktes gräset till liv, men även ogräset fick ny kraft! Tar du inte itu med problemet nu kan det innebära stora bekymmer i vår. En insats mot ogräset behöver dock inte innebära slit och jämmer, har du varken tid eller lust till att spendera dagarna med att rensa finns det betydligt effektivare metoder för att bli av med ogräset. Med rätt produkt går det på ett kick och effekten är varaktig lång tid framöver.
– Vi kan erbjuda den mest framstående ogräsättikan på marknaden, säger Tom Brundin, VD och ansvarig för forskning och produktutveckling på Tergent.

Att rensa ogräs är kanske inte det första du tänker på när hösten står för dörren men sanningen är att rätt insatser nu kan underlätta betydligt för våren. Ogräset fortsätter att växa länge till och vissa rotogräs fröar till och med av sig under vintern. 

Effektiv ogräsbekämpning
Att rensa ogräs för hand kan ta mycket längre tid än vad de flesta av oss har över. Som tur är finns betydligt effektivare metoder för att bli av med ogräset.
– Tergents OgräsNIX Trippel Effekt är den mest framstående ogräsättikan på marknaden. Det är en patenterad produkt som får sina unika egenskaper av två tillsatser som den är helt ensam om, förklarar Tom Brundin, VD och ansvarig för forskning och produktutveckling på Tergent. 

OgräsNIX Trippel Effekt är effektiv mot både frö- och rotogräs samt mossa och behandlar snabbare, skonsammare och under en längre tid än traditionell ogräsättika. Med endast 1 dl/m² syns resultat av OgräsNIX Trippel Effekt inom tre timmar och effekten varar i hela 30 dagar. OgräsNIX Trippel Effekt fungerar utmärkt att använda på hårdgjorda ytor som stenläggningar, garageuppfarter eller grusplaner. Applicera produkten över hela ogräsplantan ner till roten genom punktbehandling med handhållen spruta. Håll sprutmunstycket nära ogräsplantan för att reducera vindavdrift. Upprepa behandlingen 1-3 gånger per säsong eller efter behov men max 6 behandlingar per år.
Du kan även behandla ogräs i gräsmattan eller rabatten men se då till att använda OgräsNIX Trippel Effekt 3 L med spray/skum- funktion. Placera en skumboll i ogräsrosetten och undvik spill på växtlighet runtomkring som du önskar bevara.
Läs mer om OgräsNIX Trippel Effekt 

Tergent erbjuder även produkten OgräsNIX Dubbel Effekt som verkar effektivt mot ogräs och annan oönskad vegetation. OgräsNIX Dubbel Effekt tränger snabbt in i växtcellerna och ogräset dör bara inom ett par timmar efter behandlingen.
Läs mer om OgräsNIX Dubbel Effekt

Tergent är ett familjeföretag med rötterna i lantbruket som arbetar med gedigen och innovativ produktutveckling för att ta fram effektiva och attraktiva produkter. Lagstiftningen kring kemiska produkter för trädgård, grönytor och lantbruk är omfattande och kraftigt reglerad – varför Tergent arbetar kontinuerligt med produkternas registreringar. 
– Vi utvecklar och marknadsför specialprodukter, såsom OgräsNIX Trippel Effekt, för jordbruk, grönytor, villa och trädgård med en balans mellan högsta effekt och lägsta möjliga avtryck på miljön, avslutar Tom.


Om oss
Vi är familjeföretaget som står för kunskap och innovation. Vi vill alltid erbjuda produkter med högsta effekt och användarvänlighet i balans med minsta möjliga miljöavtryck.

Vi kommer ifrån en lång bakgrund med djupa och fruktbara samarbeten med lantbruket. Tillsammans med nytänkare inom såväl lantbruket som andra proffsmarknader – golfbanor, parker, idrottsanläggningar, fastighetsbolag, m.fl. - har vi över åren ständigt utvecklat våra produkter och hittat nya lösningar. Då våra produkter visar utmärkta resultat för proffsanvändarna erbjuder vi idag även ett brett användarvänligt sortiment för villa och trädgård.

Inom dessa områden har vi stort kunnande och är stolta över att erbjuda effektiva produkter som värnar om miljön och är godkända utifrån gällande lagstiftning:

  • Gräsmattor och växter
  • Ogräs
  • Utomhusrengöring
  • Ohyra
  • Halka

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!
Telefonnummer: 042-311 06 00
E-mail: info@tergent.se