EM i dragracing avgörs 23-26 augusti på Tierp ArenaDet blir en stor motorfest på Tierp Arena när dragracing-eliten gör upp i EM 23-26 augusti och samtidigt firar att svensk dragracing fyller 50 år.
I klassen Top Fuel når bilarna upp i 100 kilometer i timmen – på mindre än en sekund. 
Nu kan du säkra biljetterna till årets häftigaste event.

Fler än 317 team från 14 länder är anmälda till Summit Racing Equipment Internationals 23-26 augusti, vilket gör den till en av de absolut största dragracingtävlingarna i Europa – och bara för att du inte kan besöka tävlingens alla dagar är loppet inte kört. Det finns både endagsbiljetter och weekendpaket att ta del av i detta evenemang som kommer locka en enorm publik till Tierp Arena.
Vill du också se tävlingarna på plats? Här köper du biljetterna

Svensk dragracing firar 50 år
I ett särskilt jubileumstält samlas förare och dragracingens pionjärer för att ta med dig på en resa genom sportens historia. Där får du som besökare träffa flera av 1970-talets legender som gjort dragracing till vad den är idag och ta del av deras upplevelser.

Kör i 500 kilometer i timmen
Det du som besökare kommer få uppleva är bland annat dragracingbilar som kommer upp i monsterfarter på mer eller mindre nolltid. Bilarna i Top Fuel-klassen når inte bara 100 kilometer i timmen på 0,8 sekunder – de kan vara uppe i en fart på 500 kilometer i timmen efter cirka fyra sekunder.

Fordonen är uppdelade i olika klasser som möter varandra sida vid sida i de långsmala dragracingbilarna. Sträckan de kör i varje race är en kvarts engelsk mile, motsvarande 402,33 meter.

Det finns biljetter till evenemanget i flera prisklasser och du kan köpa dem online. Barn under 15 år kommer till och med in gratis i sällskap av målsman. Husdjur ska dock lämnas hemma på grund av de höga ljudnivåerna från mullrande motorer.
Vem tar du med dig till Tierp? Här köper du dina biljetter