Livfullt och pampigt – kika in i unika hotellets nyrenoverade rumKanarieöarna känns väldigt 2010. 2020 är det Staycations och Swecations som gäller – och boendet på resan blir allt viktigare och ses som en självklar del av upplevelsen. Kika in i hotellet där inget rum är det andra likt med kuriosa, vernissager, lyx och dj-sessions.

Det livfulla hotellet Lydmar Hotel på Blasieholmen i Stockholm öppnade sina dörrar för första gången hösten 2008, men byggnadens historia sträcker sig tillbaka ända till 1826. 

Byggnaden är K-märkt och utsidan pryds av vackra fasader. Men kikar man in på insidan möts man av en lite annan känsla.
– Här möter nytt gammalt. Vi är ett city-hotell i boutiquestil med en hemtrevlig känsla. Här finns mycket rolig kuriosa, fotokonst och musik, förklarar Cecilia Björklund, försäljningschef på Lydmar Hotel.

Se bilder av de unika rummen här

Staycations och Swecations
”Staycation”, ”hemester” eller ”Swecation” är fenomen som blir allt mer populära enligt Svenska Turistföreningen. Istället för att ödsla pengar och koldioxidutsläpp på att flyga till Grekland väljer allt fler att semestra på hemmaplan genom att till exempel utforska huvudstaden, äta gott och hitta unika hotell – som Lydmar.

– Vi har märkt av att hotellupplevelsen blir en allt mer väsentlig del av resan. Vi är inte bara ett hotell, utan en destination.

Unika rum i egen stil
Förra året genomgick alla rum och allmänytor på hotellet en renovering där lyx möter personlighet utifrån värdeorden ”elegant, cultured and bold”. 

– Det är samma stil och känsla i alla våra rum, men inget rum är det andra likt. Vår tanke är att rummen och matsalen ska vara unika och kännas som att besöka någons hem snarare än ett hotell, berättar Cecilia Björklund.

Läs mer och upptäck hotellet här

Mer än bara ett hotell
Till hotellet letar sig inte bara övernattande gäster. Hit söker sig också många för hotellets after works, dj-framträdanden, live-musik och vernissager.
– Vi är mer än bara ett hotell, vi är som en livsstil. Fyra gånger om året ställer vi ut fotokonst och det är mycket som händer här.

Mejla namn och telefonnummer för att boka med 20% rabatt på ert rum inklusive frukost under mars och april

Omdöme från nöjd gäst: 

”Bodde på Lydmar under en weekend. Helt klart bästa läget när man ska ”göra Stockholm” (turist på hemmaplan med utländsk vän). Vårt rum på fjärde våningen hade fin utsikt över nybroviken. Rent, snyggt och fräscht och skön säng! Miljön på hela hotellet är ombonad och man känner sig som i en hemmamiljö. Ta trapporna istället för hissen och se inredning och fotokonsten – varje våning är unik. På fredagkvällen och lördagseftermiddagen var hela lobbyn full av folk och stämningen var härligt!”

Vill du veta mer? Klicka här