Marie, 66: ”Vi kan vara ute i naturen med bekvämligheterna nära till hands”När deras barn fortfarande bodde hemma brukade Marie, 66 och hennes man Mats semestra utomlands med familjen. Det var inte förrän barnen var utflugna de vågade uppfylla en dröm de haft lite i hemlighet: att köpa en husbil och hemestra i Sverige.
– En husbil är en fantastisk chans att lära känna vackra Sommarsverige på ett helt nytt sätt, säger Henric Lejman, säljansvarig för husbilar på TB Bil i Norrköping – och tipsar om smultronställen att besöka i Östergötland och Sörmland.

En semester ska vara lugn, skön och helt utan några krav, men absolut inte tråkig. Det menar Marie, 66, som sedan sju år tillbaka valt att lägga flygplatsköer och trånga handbagage på hyllan och istället sommarsemestra i Sverige – i husbil.

– Jag och min man Mats har alltid varit bekväma, men ändå äventyrslystna. Vi är inte sådana som bara vill ligga vid en pool under sommaren, men samtidigt känner vi att vi nuförtiden kanske är lite för gamla för att bo i tält. Vi vill vara ute i naturen men ändå ha bekvämligheterna med oss och kände att vi inte nödvändigtvis behövde åka så långt hemifrån för att känna att vi ”kom iväg”. Vi var ute och körde runt i bilen en vårdag när vi såg ett par i husbil, och där föddes idén.

”Klokt att jämföra”
Med två tonårsbarn kändes det just då inte optimalt att erbjuda en semester på hjul, ibland långt bort från både wifi och kompisar, men när den yngste sonen precis som sin storebror flyttade iväg för att studera såg de sin chans.

Vill du uppleva Sommarsverige i husbil i år? Läs mer här

Marie berättar att hon redan hade läst på om de olika husbilsmärkena och vilken typ av husbil som passade dem, och att valet därför var enkelt när de väl kom till kritan. Att tänka till kring vad man vill ha för husbil och vad som passar ens behov innan man tar steget tycker Henric Lejman, säljansvarig för Sun Living-husbilar på TB Bil i Norrköping, är klokt.

Smart och prisvärt
– Det finns en riktig husbilsdjungel där ute; är du på jakt efter ett riktigt vrålåk med inbyggd kaffemaskin finns den förmodligen bara några klick bort. Jag har valt att arbeta med Sun Living, en kvalitetssäkrad produkt från tillverkaren Adria, som jag tycker är en smart och prisvärd modell av hög kvalitet. Man får mycket för pengarna, helt enkelt.

Vill du veta mer om Sun Living? Klicka här eller kom förbi utställningshallen hos TB Bil i Norrköping

TB Bil i Norrköping är stolta återförsäljare av Sun Livings husbilar. I Norrköping kan du komma in till utställningen, ta en kaffe och själv låta dig inspireras av husbilens komfort och design samt smarta och innovativa lösningar. Att få möjlighet att komma in och klämma och känna på en husbil menar Henric är viktigt innan du köper en husbil.
– På TB Bil står kundservice i fokus oavsett om vi säljer husbilar eller våra personbilar. Man ska kunna ställa alla sina frågor och få de svar man behöver för att hitta rätt husbil. Vi arbetar mycket med kundvård och service, och vi kan även erbjuda en personlig mekaniker.

Klicka för att läsa mer om TB Bil i Norrköping

Genom att ha en personlig mekaniker slipper du både telefonköer och att slussas runt mellan folk med olika tekniska kompetenser om någonting skulle hända med din husbil.
– Det ska vara enkelt och roligt att ha en husbil. Genom att få hjälp att hitta den som passar dig bäst och inte behöva oroa dig för vad som skulle hända om den går sönder har du möjlighet att njuta av Sommarsverige fullt ut.

Lista: Här är tre smultronställen att besöka i sommar

1. Brunneby Musteri
”Där Östergötlands vackra slätter möter Göta Kanal ligger det charmiga musteri som pressat äpplen sedan början av fyrtiotalet. Du kan ställa husbilen på den natursköna campingplatsen som ligger intill sjön Boren och ta en kort cykeltur till musteriet för att njuta av både utsikt och smaker.”

2. Gripsholms slott
”I den sagolika sommarstaden Mariefred finns en av landets mäktigaste slottsupplevelser. Här tornar den gamla borgen från 1370-talet som Gustav Vasa byggde om till ett slott 1537 sig och under en spännande rundvandring kan du de Statens porträttsamling och Gustav III:s 1700-talsteater. I området kring Mariefred finns en mängd vackra camping- och ställplatser för dig som ser fram emot ett sommardopp i Mälaren.”

3. Alvastra kloster
”Vid Ombergs fot i Västra Tollstads socken hittar du ruinerna av det kloster som grundades 1143. Härifrån är det inte långt till vackra Vättern och du kan övernatta på vackra Hästholmen ställplats.”

TB Bil är ett familjeföretag som är grundat 1993 och jobbar med varumärken såsom Kia, Subaru, Iveco Last & Transportbilar samt Sun Living husbilar. Vi har 2 stycken anläggningar: en i Norrköping och en i Nyköping. I Nyköping kommer vi ha en ny anläggning klar under hösten 2020. Vi är ett stabilt företag som har haft en kraftig tillväxt under de senaste åren och expanderat kraftigt. Idag har vi en omsättning på cirka 234miljoner kronor. TB Bil har 40 stycken anställda.

TB Bil Norrköping
Koppargatan 29 
602 23 Norrköping
Tel: 011-31 17 70
www.tbbil.se