’Mise en place’ – här är populära premiumkassen

Slipp ställa frågan ”Vad ska vi äta till middag ikväll?” – med Matkomfort kan du njuta av god mat lagad av professionella kockar samtidigt som du sparar tid och minskar matsvinnet.
– Vi gör det som på restaurangspråk kallas 'mise en place' – alla förberedelser som är möjliga att göra innan gästen kommer är på plats, säger Henrik Isaksson, grundare.

En av de vanligaste frågorna man ställer sig är "Vad ska vi äta till middag i kväll?". Det menar Henrik Isaksson som är kock och en av grundarna av Matkomfort. 2008 startade han och kollegan Fredrik Åkesson konceptet med Sveriges första kockförberedda matkasse för att göra människors vardag enklare.

Vill du prova Matkomfort? Klicka här

Idén föddes utifrån Henriks eget behov av snabbare och bättre vardagsmat.
Jag tänkte att om jag som kock, som både kan och vill laga mat, inte får till det med vardagsmiddagarna så måste det finnas fler i samma situation.

Tillsatsämnen är bannlysta
Med Matkomfort sparar du tid och får god mat på fina råvaror som lagats från grunden – och alla typer av genvägar och tillsatsämnen är bannlysta. Istället för att planera, handla och förbereda råvaror kan man lita på att Matkomfort har gjort det åt en. På så sätt blir vardagsmiddagarna bättre, snabbare – och roligare.

– I vårt kök i Tyresö lagar utbildade kockar varje vecka tusentals portioner soppor, såser, grytor och råvaror som sedan packas i lådor och levereras direkt hem till kundernas dörrar. Det enda som krävs av kunden är att själv koka riset, steka kycklingen eller se till att pastan är al dente. Den totala matlagningsinsatsen brukar vanligtvis landa på 5–20 minuter.

Uppge kampanjkod Expressenhöst23 vid bokning så erhåller du 15% rabatt/vecka. Rabatten kan du nyttja i upp till fyra leveranser. Inga bindningstider men 7 dagars framförhållning för bokning och avbokning. Läs mer här!

Minska matsvinnet
Matkomforts mat är god, lättlagad och nyttig. Dessutom är det ett effektivt sätt att minska matsvinnet. Fredrik Åkesson berättar att svenskar slänger drygt 86 kilo matavfall per person och år, vilket belastar både miljön och privatekonomin.
– Inga förpackningar i livsmedelsindustrin är anpassade för en person och maten som blir över slängs ofta, men med Matkomfort lagar du bara så mycket mat som går åt och undviker okynnesköpen i matbutiken.

Alla råvaror är noga utvalda och köps direkt av producenterna, utan mellanhänder. Råvarorna är svenska och närproducerade samt ekologiska i möjligaste mån.
– Att vi vägrar kompromissa med kvaliteten gör oss till en av de dyrare matkassarna på marknaden, men vi är en premiumaktör och våra kunder uppskattar kvaliteten i smakerna och är beredda att betala för det.

Matkomfort erbjuder matkassar från 1-8 personer – vad passar dig?

Kassar för alla smaker
Premiumlådan är deras bästsäljare och innehåller fyra måltider komponerade av förstklassiga råvaror, inklusive grönsaker. För dig som vill minimera tiden i köket finns Bas-lådan med rätter som tar mellan fem och tio minuter att tillaga och det finns också en låda speciellt anpassad för barnfamiljer, som inkluderar måltider som passar barn. För dig som vill äta mer hälsosamt och varierat finns Hälslolådan, som erbjuder en tredagarsmeny med fågel, fisk och vegetariska rätter gjorda av ekologiska eller närproducerade råvaror.

Du kan enkelt anpassa portionsstorlek och vilken matkasse du vill ha från vecka till vecka och det är även enkelt att pausa dina leveranser på ditt eget kundkort.
– Både Fredrik och jag äter Matkomforts mat och eftersom vi själva är kockar är det tryggt att veta att våra familjer äter en variationsrik och bra kost utan massa onödiga tillsatser. Jag kan ge mina barn mat med gott samvete och slipper lägga mycket tid på att laga mat även efter jobbet, avslutar Henrik Isaksson.

Erbjudande till dig som läsare!
Uppge kampanjkod Expressenhöst23 vid bokning så erhåller du 15% rabatt/vecka. Rabatten kan du nyttja i upp till fyra leveranser. Inga bindningstider men 7 dagars framförhållning för bokning och avbokning.

Beställ din matkasse här!