Mjölksyra och bubbel – på Petter Stordalens spa

Många förknippar en spa-weekend med avkoppling och bubbel.
Petter Stordalens Selma spa är resorthotellet som vill ändra på det – genom att förutom avslappning erbjuda ett brett utbud av träningsmöjligheter.
– Vi vill gå utanför den klassiska idén om att ett spa ska vara ”lugn och ro med en turban på huvudet” och istället erbjuda ett helhetstänk som vi kallar för ”mjölksyra och bubbel”, säger Anders Pertun, hotelldirektör.

I dag tar vi sällan semester i från vår träning – är vi flitiga på hemmaplan fortsätter vi ofta även på bortaplan. Det är en av anledningarna till att många i dag föredrar en spa-upplevelse som inkluderar fysisk aktivitet och inte bara den klassiska delen med avkoppling och bubbel.
– Det var egentligen innan träningstrenden exploderade som vi beslutade oss för att erbjuda båda delar. Ett tag var det svårt eftersom många förväntar sig att det ska vara lugn och ro med en turban på huvudet på ett spa, men så är det inte hos oss, säger Anders Pertun, hotelldirektör på Selma spa.

Vill du veta mer om Selma spa? Klicka här

Selma spa är resorthotellet i Sunne som ägs av Petter Stordalen. De är inte bara Sveriges första spa utan även ett av Nordens största spahotell för privatgäster och konferens. De erbjuder 184 hotellrum, en spa-avdelning med ett stort poolområde, fyra basturum, två separata behandlingsavdelningar och bubbelpooler. Träningsmässigt erbjuds ett fitnesscenter, gruppträning och personlig träning – och utanför hotelldörren finns värmländska naturupplevelser med löpslingor, mountainbikeleder och skidspår. I restaurangen Smak äter du god mat och dricker gott med en fantastisk utsikt över sjön Fryken.
– Vi vill fokusera på välmående genom en kombination för både kropp och själ, säger Anders.

Nyhet: Vandringsveckor
Resorthotellet arrangerar ofta temahelger i samarbete med olika partners – inriktade på allt i från yoga till löpning och längdskidåkning.

Tillsammans med Sunne kommun har de nyligen även startat ”Sunne vandringsvecka”, där du under varje höst och vår har möjlighet att delta i olika guidade vandringar. Dessa kommer att erbjudas i olika svårighetsgrader, i trevligt sällskap och med en berättarguide som sprider kunskap om Sunnes omgivningar.
– Det ligger mig varmt om hjärtat att göra saker tillsammans på den mindre orten så att man blir lite starkare. Vi tror att detta kommer att bli succé, säger Anders Pertun.

Klicka här för att se vad Selma spa kan erbjuda dig

   

Selma Spa i Sunne är Sveriges första spa och i dag ett av Nordens största spahotell för både privatgäster och konferens. Med fokus på wellness erbjuder vi avkoppling, träning, behandlingar och god mat och dryck; ett helhetstänk vi kallar mjölksyra & bubbel. Spahotellets badområde är precis nyrenoverat, och här kan du njuta av både inom- och utomhuspooler, olika bastutyper och en mångfald av berikande spabehandlingar.

Maten på Selma Spa lagas med ingredienser av högsta kvalitet och är genomtänkt, näringsrik och fantastiskt god. Med fokus på vad de olika säsongerna har att erbjuda lagar vi mat på råvaror från det värmländska skafferiet och som du kan njuta av i Restaurang Smak eller i Lobbybaren.

Läs mer och boka här