Motverka besvär i luftvägarna – med saltLider du av problem med andningen till följd av pollen, allergier eller rökning? 
Det kan ge besvär i vardagen och även störa sömnen – men nu finns en produkt som kan råda bot på problemet med hjälp av salt.
– Inhalatorn fungerar dessutom i förebyggande syfte och kan hjälpa dig att slippa influensa och förkylning, säger Saltbutikens ägare Inger Schauman. 

Att salt har en välgörande effekt vid andningsproblem har varit känt länge. Förr i tiden skickade man ofta lungsjuka patienter till havet där luften är fylld av salt, men idag är det smidigare att använda en produkt som du kan ha nära till hands varje dag: saltinhalatorn från Saltbutiken.
Vill du ha en saltinhalator? Klicka här för att läsa mer

Saltbutiken har redan sålt över 50 000 stycken saltinhalatorer och har ensamrätt på försäljningen i Norden. Produkten är populär och butiksägaren Inger Schauman barättar att de har fått god respons av sina kunder.
– Många har hört av sig och berättat om hur saltinhalatorn har förändrat deras liv. En man berättade bland annat om sin fru som var sjuk i kol och tidigare knappt orkat röra sig, men med saltinhalatorn kunde de till och med börja resa igen. Han var så lycklig, ”jag har fått en ny fru”, sa han.

Kan motverka förkylning
Saltet i saltinhalatorn är hämtat från saltgruvan Praid i Transylvanien. Gruvan har under flera hundra år använts för sin välgörande effekt på andningsorganen och effekten är noga utvärderad av forskare. Många har genom åren besökt gruvan och den lungklinik som finns där för att få hjälp med sina besvär. Saltet har en god effekt eftersom det kan döda bakterier och lösa upp slem, därför kan det bland annat hjälpa till att lindra besvär som uppkommer vid exempelvis pollenallergi. 
– Inhalerar man via näsgångarna gör saltet stor nytta, dessutom lär man sig att andas på ett korrekt sätt. Inhalatorn fungerar också i förebyggande syfte och kan hjälpa dig att slippa influensa och förkylning. Åker du buss i förkylningstider är det en god idé att använda inhalatorn direkt när du kommer hem, säger Inger.
Här hittar du din saltinhalator

Till skillnad mot vanligt bordssalt har saltet i saltinhalatorn en god inverkan på kroppen då det består av saltkristaller som innehåller 73 olika mineraler; samma mineraler som vår kropp är uppbyggd av. De varken bleks eller processas och innehåller inga tillsatser. 
– Att andas in salt är inte samma sak som att svälja det. Salt i inandningsluften tas inte alls upp av kroppen och saltet i inhalatorn är inte heller detsamma som det bordssalt vi vanligen äter, säger hon.

"Använd i 15 minuter"
Saltbutiken rekommenderar att använda inhalatorn 15 minuter om dagen. Den går att använda både via munnen eller via näsan, den ger inga biverkningar och kan även användas av barn.
– Vi kontrollerar allt noga så att det inte ska finnas några bieffekter. Det är väldigt viktigt att vi kan stå för det som vi säljer, avslutar Inger Schauman.

Läs mer om saltinhalatorn här 

DSI-saltinhalatorn ger naturlig läkemedelsfri lindring vid bl.a.:

• Besvär i luftvägarna förorsakade av pollen och andra allergener
• Kroniska rubbningar i luftvägarna som orsakats av bl.a. rökning
• Irritationer i bronkerna och övriga besvär i nedre luftvägarna
• Besvär i näsa, mun, svalg eller luftrör
• Kan användas förebyggande i influensa- och förkylningstider
• Kan ge en bättre sömn
• Tränar användaren att andas på rätt sätt

Här hittar du din saltinhalator