Utmanar jättarna – med svenska barnmatenNär Silvia Wulff blev mamma och upptäckte att det inte fanns några hälsosamma barnmatsalternativ föddes idén om att ta fram bättre mat gjord med kärlek, något hon i dag gör genom sitt nordiska företag Lovemade.
– Föräldrar 2018 borde ha möjlighet att köpa hälsosam och smakrik mat till sina barn utan att känna skuld för innehållet, säger hon.

Tillsammans med Michelinkocken Mikkel Maarbjerg och den välkända tv-profilen och kokboksförfattaren Nikolaj Kirk grundades barnmatstillverkaren Lovemade. De har en vision om att ta fram hälsosamma måltider där ekologiska, närproducerade och högkvalitativa produkter står i fokus.
– Vi vill skapa hälsosam mat som barn gillar och föräldrar kan lita på. Vi använder ingenting som du inte har i ditt eget kök, vilket är en av våra viktigaste värderingar: att det är ekologiskt och 100 procent naturligt, säger delägaren Silvia Wulff som driver företaget tillsammans med Johanna Dannesund Eriksson.
Vill du veta mer om Lovemades produkter? Klicka här

”Gynnar barnets smaklökar”
Förutom att fokusera på ekologiskt och närproducerat är även smak och konsistens viktiga för Lovemade.
– När jag blev mamma upptäckte jag att barnmaten jag köpte tidigare inte levde upp till mina förväntningar. Jag gav mitt barn mat som jag själv inte skulle äta; jag gillade varken smak eller konsistens så varför skulle jag köpa det till mitt barn, säger hon.

Efter att ha fördjupat sig i flera artiklar om barn och deras smaklökar förstod hon snabbt att barn inte är så neutrala till mat som man kanske kan tro. Flera studier har visat att en variation av smaker har stor betydelse för barnets utveckling redan i tidig ålder.
– De första två åren är det väldigt viktigt att barnet får prova olika smaker eftersom det är tiden då de utvecklar sina smaklökar. Ju fler smaker de får desto bättre då de kan leda till att de blir mindre kräsna senare i livet. Vi som föräldrar – och även jag som producent – borde ta ansvar för det och ge våra barn olika smaker utan att kompromissa med kvaliteten på maten, säger Silvia.
Följ Lovemade på Facebook, klicka här

Inga tillsatser
I dag består Lovemades sortimentet av åtta olika maträtter där smaker som kyckling, kött, lax och vegetariskt samsas på hyllorna. Majoriteten av alla ingredienser är närproducerade och Lovemade är i dag den enda barnmatstillverkaren med svensk produktion och som bara använder sig av svenskt kravmärkt kött och kyckling. Recepten som är utvecklade av de danska stjärnkockarna Mikkel Maarbjerg och Nikolaj Kirk är framtagna efter bebisens och barnets näringsbehov i de olika åldrarna och fokuserar på bra råvaror och god smak. Måltiderna innehåller inte heller tillsatt socker, stärkelse, koncentrat eller konserveringsmedel; istället försluts maten och hettas upp vilket skapar en naturlig konservering. Maten levereras i moderna, smidiga och BPA-fria plastförpackningar, inspirerade av trender i USA och England.
Här ser du Lovemades sortiment

Silvia menar att det är konstigt att större företag inom barnmat inte har utvecklat sitt sortiment med tanke på den medvetenhet som i dag finns kring mat. Med Lovemade hoppas hon kunna påverka de större företagen att tänka till och ta ansvar för den mat som de producerar.
– Jag är själv bara en mamma som inte var nöjd med barnmatssortimentet i butikerna. Visionen har varit att höja kvalitetsnivån på barnmat, det är anledningen till att jag skapade Lovemade.

Lovemade har som enda maträtt i barnmatshyllan blivit utsedda till "Dietistens Val" i kategorin “maträtter till barn” av en grupp dietister som arbetar inom ICA-gruppen och utser produkter med det bästa näringsinnehållet. Läs mer om Lovemade här.

Mammor och pappor har ofta begränsat med tid i vardagen. Samtidigt ställer konsumenten allt högre krav på livsmedlen de köper och önskar ekologiskt. Lovemade är till alla vi föräldrar som vill kunna ge våra barn god hälsosam mat, men inte alltid har tid att laga själva.

Lovemade är helt naturligt och vi använder bara råvaror som du skulle kunna ha hemma i ditt eget kök. Färska eklogiska råvaror som primärt kommer från norden. Barnmaten görs i Skåne på recept av två danska stjärnkockar som lagar mat med kärlek för barn I olika åldrar.

Våra små älsklingar förtjänar bra mat! Och föräldrar förtjänar att kunna ge sina barn färdiglagad barnmat med gott samvete. Därför finns Lovemade!

Läs mer här