Njut mer av hemmalivet –
med en inglasad balkong

Med en samlad erfarenhet på över 100 år är Sakkes en balkongkonsult som erbjuder balkonglösningar med genuin kunskap och förstklassiga resultat. Genom skräddarsydda glaslösningar hjälper Sakkes både privatpersoner och företag att utöka sina bostäder med ett extra rum, oavsett om syftet är förlänga sommaren, öka bostadens värde eller bara njuta mer av livet hemmavid. Processen från köp till färdig installation är smidig och strukturerad för att du som kund ska känna dig trygg hela vägen.

Sedan Sakkes Balkongkonsult startade för dryga 20 år sedan, har företaget utvecklat och förädlat produkter och tjänster för inglasning av balkonger, balkongtak, solskydd och räckesglas. Frågar man Sakkes VD, Torbjörn Jönsson , handlar det om att till fullo kunna dra nytta av ett utrymme som många tenderar att glömma bort.

– Att glasa in din balkong medför flera värdefulla fördelar. Den främsta är naturligtvis den komfortmässiga aspekten, som också innebär en positiv, estetisk upplevelse. Glasar du in balkongen finns plötsligt möjligheten att använda den till allt från extra yogarum eller hantverkshörna, till frukostutrymme eller växthus. Med andra ord innebär det en extra guldkant i vardagen.

Få inspiration till din nya balkong

Sparar energi och skyddar mot regn och rusk
En annan stor fördel med att glasa in balkongen handlar om värdet. Inglasade balkonger är populära, vilket höjer värdet på fastigheten oavsett om det är en hyresrätt, en bostadsrätt eller en kontorsbyggnad. En tredje viktig punkt är möjlighet till energibesparing. Det gäller inte bara fasaden i stort, utan också för dig som hyresgäst eller ägare.

– Sedan ska man inte glömma bort att en inglasning även skyddar mot regn och rusk, fåglar och skadedjur samt reducerar trafikbuller, för en lugnare och mer harmonisk miljö, konstaterar Torbjörn.

Läs mer om alternativ för inglasning

Enkel process och snabbt montage
Processen är enkel; i ett första steg gör Sakkes ett kostnadsfritt hembesök (länka till popup ruta med ”Boka kostnadsfritt hembesök” eller kontaktsidan), där en representant från företaget ser över vilka alternativ som finns att tillgå. I detta skede genomförs också en första uppmätning, för att Sakkes sedermera ska kunna ge en så korrekt – återigen kostnadsfri – offert som möjligt.

– I de fall bygglov saknas stöttar vi dig även med detta, så att du slipper krångla med ansökningspapper och tillstånd.

Själva montaget tar därefter inte mer än omkring en dag och utförs av skickliga montörer. När allt är på plats sker en överlämning, där montören från Sakkes tydligt går igenom och förklarar hur inglasningen fungerar och hur den bör underhållas. Som extra referens får du därtill en bruksanvisning, med all relevant information.

– Därefter är det bara att sätta dig ner, titta på utsikten och njuta. Sommarens dagar och nätter blir längre och varmare och vintrarna blir lite mer uthärdliga. Det är en investering du inte kommer att ångra, avslutar Torbjörn.

Sju enkla steg till en komplett inglasning med Sakkes

1.     Boka kostnadsfritt hembesök
2.     Vi gör en första uppmätning och ni får en offert direkt på plats
3.     Vi hjälper till med eventuellt bygglov
4.     Tid bokas för montering
5.     Sakkes kommer och monterar din inglasning snabbt och smidigt - oftast på en dag
6.     Vi går igenom hur alla delar fungerar och hur smidigt du kan fälla ihop och dra ut glasen beroende på väder och vind.
7.     Njut av din nya inglasning – såväl blåsiga sommardagar som ruggiga höstdagar.

www.sakkes.se

Sandra Ahlqvist

Learn More →