Snacksen du är sugen på
– då du vill ha demDå Tom återvände till Sverige efter en längre vistelse i USA blev han frustrerad över bristen på nattöppna butiker och leveranstjänster. Han bestämde sig på stående fot för att göra något åt det, ett beslut som 2018 blev startskottet till Gelicious – din snacksbutik på nätet.

– Vår ambition är att förenkla din vardag och se till att du alltid har tillgång till sådant som är perfekt för fredagsmyset och festen, när alla andra har stängt, säger Tom.

Då Tom studerade i USA vande han sig vid möjligheten att få tag på vad han ville – när, hur och var som helst. Genom att starta Gelicious tog han därmed ett första steg mot en större vision, nämligen att kraftigt utöka mängden alternativ som är tillgängliga nattetid.

– Jag vet själv hur det är att sitta hungrig när allting har stängt för dagen och ville erbjuda något som fyller det behovet. Idag har vi hunnit med att göra cirka 6000 leveranser, varav jag själv har gjort omkring 5000. Det är ett otroligt roligt jobb – folk blir alltid lika glada när man levererar deras beställning mitt i natten. Ofta kallar de oss räddarna i nöden, men vi föredrar att säga räddarna om natten, skämtar han.

Riktigt skönt fredagsmys
I korthet handlar konceptet Gelicious om att hjälpa folk, så att de kan få tag på vad de vill ha även nattetid. För närvarande erbjuder Gelicious i huvudsak varor som passar bra för riktigt skönt fredagsmys – dricka, godis och snacks – men i webbutiken finns också saker som kaffe, rullpapper och ballonger.  Tom siktar på att framöver etablera verksamheten i en permanent lokal på hemmaplan ute i västerort.

– Målet är att i slutänden ha igång verksamheten dygnet runt, året runt och att hela tiden expandera vårt sortiment med varor som folk vill ha. Ett bra exempel är att vi har börjat leverera mat från en nattöppen grill – det är en väldigt populär tjänst, särskilt på helgerna.

Leverans inom en timme
Just nu siktar Gelicious på leverans inom en timme; beroende på veckodag är öppettiderna 20-21, 19-03 och 19-01.

– Du väljer själv hur och när du vill få dina varor levererade. Just nu fokuserar vi verksamheten mot väster- och norrort, men inom kort siktar vi på att utöka leveransområdet till hela Stockholms län. För den som är nyfiken kan man enkelt se vilka postnummer vi levererar till på vår hemsida. Det är bara att ta sig en titt!

Gelicious levererar snacks, godis och dryck på kvällen och natten i Stockholms län.

Företagets ambition är att förenkla din vardag och se till att du alltid har tillgång till det som du kan bli sugen på när alla andra har stängt.

www.gelicious.se