Nu kan du köpa biljetter till den stora hästfesten – mitt i Stockholm

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vill du se världens bästa ryttare och hästar göra upp om pallplatserna i en spännande tävling – mitt i Stockholm? 13 till 16 juni samlas ryttareliten, med OS-medaljörer och världsmästare, på Stockholm Stadion för Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week.

– Det är något helt nytt för Sverige, säger Sara Johansson, tävlingsledare för evenemanget.

I år intar för allra första gången den internationella stortävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) Stockholm. Det görs i samband med Stockholm Horse Week (SHW). Evenemanget hålls på Stockholm Stadion mellan 13 och 16 juni.

– Det är stort för svensk ridsport att LGCT väljer att lägga en deltävling i Stockholm, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Vill du köpa biljetter till Longines Global Champions Tour i Stockholm? Klicka här!

Från Springsteen till Goldstein
Under Longines Global Champions Tour hålls både en individuell hopptävling och lagtävlingen Global Champions League, (GCL) där 16 lag med tävlande från olika nationer kämpar om den åtråvärda titeln. Bland de tävlande i touren finns namn som Jessica Springsteen, Danielle Goldstein och Malin Baryard Johnsson.

”Ett spektakulärt evenemang”
Huvudtävlingarna i LGCT kompletteras under veckans fyra dagar med Stockholm Horse Week som beskrivs som Skandinaviens internationella mötesplats för ridsportvärlden.

Vill du köpa biljetter till Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week? Klicka här!

Här får du se högt rankade toppryttare och yngre stjärnskott i internationella hoppklasser och dressyrklasser, U25 klasser i dressyr och hoppning och dessutom Volkswagen Stockholm Grand Prix. Utöver det hålls två dressyrclinics med bland annat med nuvarande världstvåan, Laura Graves. På plats finns även en ridsportsmässa och ett område med foodtrucks.

– Det är verkligen ett spektakulärt evenemang med världens bästa ryttare, hästar, god mat och shopping. Det är något helt nytt för Sverige, avslutar Sara Johansson.

Torsdag 13 juni
09:00 – 19:30

Fredag 14 juni
08:00 – 13:30, 14.00-22.30

Lördag 15 juni
09:00 – 14:45, 15:30– 22:00

Söndag 16 juni
09:00 – 16:30

Här hittar du hela programmet med beskrivningar!