Så kan du njuta av mjölkchoklad – oavsett kosthållning

De allra flesta uppskattar en krämig bit choklad – men hos många kommer det med ett högt pris i form av magbesvär. Green Star erbjuder den enda laktosfria mjölkchokladen på den svenska marknaden idag. För att alla förtjänar en god bit choklad ibland.

Allt fler väljer bort laktos, både av livsstilsskäl och på grund av laktosintolerans. För att något ska klassas som laktosfritt får det inte innehålla mer än 0,01 procent laktos – en gräns som, när det gäller choklad, idag hålls endast av Green Star laktosfri mjölkchoklad. Chokladen finns i fem smaker: Ren mjölkchoklad, Creme, Hasselnöt, Vit choklad med crisp samt Salty caramel.

– Vi vill erbjuda ett alternativ för laktosintoleranta som vill njuta av god choklad och dessutom kunna variera sig – utan att behöva oroa sig för magbesvär, säger Krister Green på Green Star.

Många minskar laktosintag av livsstils- eller hälsoskäl
Laktosintolerans uppstår på grund av en brist på enzymet laktas, som behövs för att bryta ner laktos. Det kan skapa obehag i magen. Efterfrågan på laktosfria produkter ökar ständigt men inte bara på grund av laktosintolerans. Många vill minska sitt laktosintag av livsstils- eller hälsoskäl.

– De flesta med laktosintolerans tål dessutom en viss mängd laktos, understryker Krister Green och fortsätter:

– Hur mycket laktos man tål varierar från person till person, men de flesta kan dricka åtminstone en deciliter mjölk dagligen utan symtom. Det är den ackumulerade mängden som räknas vilket innebär att man i en laktosreducerad kost måste begränsa användningen av mjölkprodukter.

Det finns med andra ord all anledning att låta godiset man äter vara fritt från laktos. Green Star laktosfri mjölkchoklad har, genom en noggrant utvecklad process hos Valio, fortfarande mjölk i sig – vilket förhöjer smaken.

– Vi kompromissar aldrig med smaken. Alla ska ha rätt att äta gott godis oavsett kosthållning, avslutar Krister Green.

Green Star laktosfri mjölkchoklad finns i välsorterade butiker.

Presenteras av
Green Star står för god smak och medvetna val. Vi finns för dig som är noga med allt du äter. Många av oss avstår från olika ingredienser, men vi vill ju inte avstå från den goda smaken.