Nya satirserien driver med Darth Vader

Copyright: © & ™ 2018 Lucasfilm Ltd.

Han har kallats för århundradets filmskurk, är en mörk och ond sith lord och pappa till Luke Skywalker och Leia Organa. Men hur hade Star Wars-filmerna tagit form om Darth Vader hade uppfostrat sina barn som en helt vanlig pappa?
Nu släpper författaren och illustratören Jeffrey Brown de första böckerna i sin hyllade satirserie om Star Wars på svenska.
– Oavsett om du är ett Star Wars-fan eller bara en förälder kommer den garanterat bjuda på ett gott skratt, säger Malin Esaiasson på Egmont Publishing.

Nu kan du färdas på en nostalgisk och parodisk Star Wars-resa med träffsäker föräldrahumor – oavsett om du är ett Star Wars fan eller inte. I författaren och illustratören Jeffrey Browns satirserie Darth Vader och son och Vaders lilla prinsessa får vi möta en helt ny sida av tidernas med ondskefulle filmskurk Darth Vader. I en galax långt borta blandas några av de mest klassiska Star Wars-händelserna med igenkännande familjeprövningar.
– Många kan nog känna igen sig i den lekfulla humorn som illustreras i böckerna, oavsett om du är ett fan av Star Wars eller en helt vanlig förälder. Du kommer definitivt att bli underhållen och få ett gott skratt, säger Malin Esaiasson på Egmont Publishing.

I Star Wars: Darth Vader och son ska Darth Vader leda det galaktiska imperiet mot den hjältemodiga rebellalliansen och samtidigt ta hand om sin fyraårige son Luke Skywalker. Att möta och krossa rebellerna som en mörk sith lord och samtidigt vara en helt vanlig pappa visar sig vara svårare än han någonsin trott.

Här kan du köpa Star Wars: Darth Vader och son

I den andra serieboken Star Wars: Vaders lilla prinsessa bjuds på stark glädje och kraftiga humörsvängningar i Darth Vaders uppfostran av sin dotter Leia när hon går från att vara en liten flicka till att bli en rebellisk tonåring. Här bjuds på en igenkännande tillbakablick till småbarnsårens och tonårslivets slitsamma prövningar.

Här kan du köpa Star Wars: Vaders lilla prinsessa

Böckerna är på 72 respektive 64 sidor, har redan hunnit bli en succé i flera länder och finns att köpa i bokhandeln och online.

Egmont Publishing är ett av Sveriges största medieföretag med en bred satsning på traditionella och digitala medier. Genom ett hundratal kända varumärken och titlar levererar vi inspiration, kunskap och underhållning på flera olika plattformar – från magasin och tidningar, till tecknade serier, böcker, spel, webbplatser och event. Vi kommunicerar med både barn och vuxna som har brinnande intressen inom olika områden.