Nu kan du öka barnens läslust med nya julklappen

Att väcka ett barns läslust är inte den enklaste uppgiften för en förälder, ändå är den mer aktuell än länge. Med rapporter om att läskunskapen hos unga faller, har serietidningen Kalle Anka & C:o börjat användas för att öka barnens läskunskaper.

13-åringen om årets bok-klapp: ”Som att läsa sin egen dagbok”

Nu är äntligen den efterlängtade boken ”Uppror och kärlek” här – den tredje delen i serien ”Bennys hemliga rapporter” av Per Lange. Hedda, 12, beskriver den som en toppenjulklapp.

Årets kanske viktigaste kurs: Så lyckas du med content marketing

Content is king, men för att content marketing ska ge bästa resultat behöver arbetet planeras och utföras på rätt sätt.

Ztory är hela familjens smarta lästjänst

Många nyhetsstidningar, magasin och böcker går i dag att läsa digitalt. Men vilken tjänst ska man välja bland marknadens uppstickare? Hos Ztory får du en digital prenumerationstjänst i världsklass – för hela familjen.

Nya satirserien driver med Darth Vader

Han har kallats för århundradets filmskurk, är en mörk och ond sith lord och pappa till Luke Skywalker och Leia Organa. Men hur hade Star Wars-filmerna tagit form om Darth Vader hade uppfostrat sina barn som en helt vanlig pappa? Nu släpper författaren och illustratören Jeffrey Brown de första böckerna i sin hyllade satirserie om […]

Succéboken kan tända entreprenörsandan i ditt barn

11-årige Benny och hans kompisar måste samla in en halv miljon kronor under sommarlovet, annars måste deras bästa kompis flytta från Sverige. 
De skapar smarta affärsverksamheter i den prisbelönta boken Bennys Hemliga Rapporter.
– Den får barn att vilja starta egna företag – barn som aldrig läst förut gillar och kommer igenom våra böcker, säger Per Lange, en av de tre författarna.

Bästa julklappen: Benny lär barnen att sluta tjata

Tjatar dina barn och ungdomar ofta där hemma? 
Nu finns en bok som lär barnen att hitta andra sätt än att tjata, att tala inför publik och bli vän med fjärilarna i magen.
– Jag sträckläste denna pärla och blev imponerad av hur retorikens förträffliga verktyg lyckats bakas ner mellan dessa gula pärmar, säger retorikexperten Elaine Eksvärd.

11-åringen tipsar om årets julklapp: ”Det är världens bästa bok”

Den spännande och humoristiska dagboksromanen ”Bennys hemliga rapporter” vann Barnradions bokpris 2016.
Nu är den fristående uppföljaren ”Frihetszonen” här – och hyllas av barn som läst den.
– Jag tycker att boken är den bästa jag har läst, säger Hedda, 11 år.

Ekonomigurun som blev polarfotograf

Isbjörnen är mytomspunnen, livsfarlig och symbolen för hotande klimatförändring. I fotoboken Isbjörnen rikeskildrar Anders Andersson sina möten med Svalbards isbjörnar.

Presenttipset: “Jag ville aldrig att boken skulle ta slut”

– En av de bästa böcker jag läst. Det pirrade i magen hela tiden medan jag läste och jag ville aldrig att boken skulle ta slut, skriver Hedda, 10 år