11-åringen tipsar om årets julklapp: ”Världens bästa bok”

– Jag kan verkligen rekommendera böckerna om Frihetszonen som julklapp. När jag läste om Benny senast tyckte jag att boken var jätte, jätte, jättebra. Jag kan läsa i stället för att göra någonting annat. Det är världens bästa bok, säger Hedda, 11 år.

Låter du dina tre psykologiska behov styra din vardag?

Vad är det egentligen som får dig att göra det du väljer att göra i olika situationer? I boken Dina dolda drivkrafter presenterar psykologen, författaren och föreläsaren Angela Ahola de tre drivkrafterna som styr vårt beteende: relationer, status och ny kunskap.
– Genom att förstå hur de påverkar vad du känner, behöver och gör kan du lättare förstå dina egna och andras beteenden, säger hon.

Sommarläsning: Detektiven Emil löser ett riktigt brott – på Gotland

“Guldringens Gåta är en rolig och spännande barnbok som håller ett högt tempo – perfekt att läsa en skön sommardag”

Nu kan du öka barnens läslust med nya julklappen

Att väcka ett barns läslust är inte den enklaste uppgiften för en förälder, ändå är den mer aktuell än länge. Med rapporter om att läskunskapen hos unga faller, har serietidningen Kalle Anka & C:o börjat användas för att öka barnens läskunskaper.

13-åringen om årets bok-klapp: ”Som att läsa sin egen dagbok”

Nu är äntligen den efterlängtade boken ”Uppror och kärlek” här – den tredje delen i serien ”Bennys hemliga rapporter” av Per Lange. Hedda, 12, beskriver den som en toppenjulklapp.

Årets kanske viktigaste kurs: Så lyckas du med content marketing

Content is king, men för att content marketing ska ge bästa resultat behöver arbetet planeras och utföras på rätt sätt.

Ztory är hela familjens smarta lästjänst

Många nyhetsstidningar, magasin och böcker går i dag att läsa digitalt. Men vilken tjänst ska man välja bland marknadens uppstickare? Hos Ztory får du en digital prenumerationstjänst i världsklass – för hela familjen.

Nya satirserien driver med Darth Vader

Han har kallats för århundradets filmskurk, är en mörk och ond sith lord och pappa till Luke Skywalker och Leia Organa. Men hur hade Star Wars-filmerna tagit form om Darth Vader hade uppfostrat sina barn som en helt vanlig pappa?Nu släpper författaren och illustratören Jeffrey Brown de första böckerna i sin hyllade satirserie om Star […]

Succéboken kan tända entreprenörsandan i ditt barn

11-årige Benny och hans kompisar måste samla in en halv miljon kronor under sommarlovet, annars måste deras bästa kompis flytta från Sverige. 
De skapar smarta affärsverksamheter i den prisbelönta boken Bennys Hemliga Rapporter.
– Den får barn att vilja starta egna företag – barn som aldrig läst förut gillar och kommer igenom våra böcker, säger Per Lange, en av de tre författarna.

Bästa julklappen: Benny lär barnen att sluta tjata

Tjatar dina barn och ungdomar ofta där hemma? 
Nu finns en bok som lär barnen att hitta andra sätt än att tjata, att tala inför publik och bli vän med fjärilarna i magen.
– Jag sträckläste denna pärla och blev imponerad av hur retorikens förträffliga verktyg lyckats bakas ner mellan dessa gula pärmar, säger retorikexperten Elaine Eksvärd.