Recept: Bjud på “Tiger Fries” med hemlagad rotfruktsburgareÄntligen är sommaren här och med den kommer en hel del härliga fester.
Ska du bjuda in till examens-, midsommarfest eller kanske barnkalas och vill bjuda på något som är supergott, vegetariskt och enkelt att tillaga?
Då ska du testa Avikos potatisprodukter som sköter sig själva i ugnen medan du kan ta hand om gästerna och få mer tid åt det roliga. 

Vi på Aviko erbjuder ett brett och gott sortiment av förädlade potatisprodukter och rotfrukter såsom Sweet Potato- och Super Crunch Premium Fries. De är sedan länge permanenta gäster på många restaurangers menyer – men har nu även hittat in i de svenska hemmen. En kombination av just dessa två pommes frites kallar vi för "Tiger Fries".
– "Tiger Fries" är en fest för både öga och gom där smakerna av salt och sött möts. Det är en favorit hos våra kunder och passar såväl barn som vuxna, säger Johan Uematsu, matinspiratör på Aviko Norden.
Vill du testa Avikos goda potatisprodukter? Se hela sortimentet här 

Här ger Johan sitt hetaste recepttips inför festliga sommarkvällar.

"Tiger Fries" med hemlagad rotfruktsburgare
6 portioner

- 1/2-1 påse Sweet Potato Fries
- 1/2-1 påse Super Crunch Premium Fries 
Få rabatt på "Tiger Fries" på Coop – klicka här 

Rotfruktsburgare
- 100 g potatis, råriven
- 100 g röda linser
- 200 g kokt kall potatis, riven
- 1 ägg
- 200 g finhackad morot
-
100 g finhackad palsternacka
-
1 st finhackad gul lök
-
2 msk majsmjöl
-
1 1/2 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1/2 tsk timjan
- 2 msk rapsolja eller 30 g margarin till stekning

Gör så här
Koka linserna i vatten dagen innan. Häll av vattnet och låt svalna av (linserna ska vara lite knapriga). 

Häll den rårivna potatisen i en sil så att vätskan rinner av. Riv kalla kokta potatisar fint. Häll ner i blandarkitteln. Tillsätt den rårivna potatisen, linser, morot, palsternacka, lök, ägg och kryddor i blandaren. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. 

Tillsätt majsmjöl eventuellt egen smaksättning och blanda. Gör en liten biff och provstek. Smaka av. Forma sedan 6 st rotfruktsburgare, ca 120 g/st. Stek i stekpanna ca 4 min på var sida på medelhög värme.

"Tiger fries":
Mixa Sweet Potato Fries och Super Crunch Premium Fries, lika delar av varje.
Följ tillagningsanvisningen på påsen.

Servera med bröd och dressing och en skiva god ost.


Om oss
Det som 1962 startade som en lokal potatisfabrik i den Holländska byn Hoog Keppel har idag kommit att bli ett av världens ledande livsmedelsföretag inom just potatisförädling – Aviko. Det kooperativt bondeägda bolaget har sitt nordiska huvudkontor i Helsingborg. Vi är 100 medarbetare i Sverige och säljer ca 50 000 ton potatis och rotfrukter per år på den nordiska marknaden. Vi drivs av visionen att skapa glädje, enkelhet och mervärde för Nordens alla kök. Detta genom att erbjuda det godaste sortimentet av förädlade potatisprodukter och rotfrukter. 

Kontakta oss
Varmt välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Tel: 042-38 60 30

E-post: info@avikonorden.se