Så undviker du vanliga missarna – när du köper husbilDet är populärt att semestra i husbil. Du slipper packa väskorna var och varannan dag, du behöver inte göra krångliga hotellbokningar och du kan stanna var och när du vill – men för att resan ska bli perfekt är husbilen a och o.
– Det sägs att det krävs tre försök för att hitta rätt husbil men vi kan hjälpa dig att välja rätt redan på första, säger Mikael Albinsson, vd på Albins Husbilar. 

När ledigheten kommer flyttar många svenskar ut i sina husbilar. Husbilen kallas ofta för en sommarstuga på hjul och brukar förknippas med en optimal frihetskänsla på semestern. 
Ska du köpa en husbil? Här hittar du både nya och begagnade

Att köpa en husbil är dock en ganska stor investering och det är viktigt att ditt köp blir rätt. Mikael Albinsson, vd på Albins Husbilar, berättar att det inte är ovanligt att äldre par kommer in och berättar att sängarna i deras nyköpta husbil kanske kändes för höga och att de behöver hjälp att hitta en ny som passar dem bättre.
– Det krävs ofta ett par husbilsköp för att upptäcka vilka detaljer man behöver för att den ska passa perfekt, men vi kan hjälpa er att välja rätt husbil redan på första försöket.
Vill du ha hjälp att hitta rätt husbil? Läs mer här

En prisbelönt uppstickare
Albins Husbilar i Valskog utanför Arboga är en uppstickare i husbilsbranchen. De grundades för sex år sedan men har redan hunnit korats till Årets Gesäll 2015 – men det som Mikael Albinsson menar är deras framgångskoncept är priset, bemötandet och servicen.

– Många husbilsleverantörer säljer en husbil och släpper kunden där, men vi tycker att det är viktigt att följa med hela vägen. Vi ger tips och råd om vad man bör tänka på för att hitta en husbil som passar en och ens behov, vi erbjuder bra priser och har en väldigt uppskattad kundservice som man kan vända sig till om man har frågor eller funderingar efter sitt köp.
Vill du ha hjälp att välja rätt husbil? Här kontaktar du Albins Husbilar

Mikael berättar att det är många saker man bör tänka på när man väljer husbil. Här listar han de tre vanligaste missarna som man ska undvika.

1. Att sängarna är för höga
”Det ska vara skönt att sova i sin husbil, inte ett projekt att ens ta sig upp i sängen. Fundera över vem som ska sova i sängen och se till att den är både bekväm och placerad på rätt höjd.”

2. Att kylskåpet är svåråtkomligt
”Visst är det ofta ganska ont om plats i en husbil, men det är viktigt att ändå komma åt utrymmen du ofta använder. Det är inte kul att behöva sätta sig på knä för att ta ut varorna ur kylskåpet när du ska laga mat, så tänk på placeringen av vitvaror i din nya husbil.”

3. Att det inte finns plats för bagaget
”Om du ska vara på resande fot under flera veckor, eller ännu längre, måste du förstås få plats med allt du behöver packa med dig. Glöm inte att dubbelkolla lastgaraget på din husbil innan du köper den.”

Vilken husbil passar dig? Här ser du alla som är till salu hos Albins Husbilar just nu