Resedagbok: Så är det att semestra i svårslagna MaldivernaOm du vill njuta av vita bländande stränder och turkost vatten är Maldiverna högst svårslaget. Ett resmål som bjuder på allt det där unika och fantastiska samt det som många drömmar om att uppleva någon gång i livet. 

Det vykortsvackra paradiset Maldiverna med sina 1100 öar och 26 atoller är en drömdestination för de allra flesta. Här gäller konceptet ”one island one resort”, vilket betyder att du bor på en resort som ligger enskilt på en helt egen ö. Antalet resorts att välja på är många till antalet, och de skiljer sig rejält åt både vad gäller kvalitet, innehåll och vad som inkluderas i priset. Ett bra tips att alltid ha med sig är att man på så många andra ställen får det man betalar för – så var kritisk och boka din Maldiverna-resa med omsorg, och tveka inte att ta hjälp och råd från experter.

Läs mer om Hummingbird Lifestyle Travel här

En riktigt vacker ö
Susanne Ritzen Österberg
är vd på Hummingbird Lifestyle Travel och berättar om sin resa till Maldiverna och att hon snabbt hittade sitt drömställe: Heritance Aarah.

Redan vid landningen på Male möttes vi av en representant från hotellet som tog hand om vårt bagage och såg till så att det checkades in på sjöflyget. Äventyret började nämligen redan när vi klev ombord på sjöflyget som tog oss från Males flygplats till resorten. Flygkaptenen styrde sjöplanet med stor erfarenhet och var såklart barfota – vilket bara det gjorde att vi verkligen kände att vi var på väg på en barfotalyx-semester!, förklarar hon.

Att bevittna Maldivernas många olika små öar och rev utströdda i Indiska Oceanen var en iögonfallande och magisk upplevelse, fyller hon i.

– När vi kom fram till vår resort, Heritance Aarah, möttes vi av vår egen butler, Mr Prekchit, som tog väl hand om oss under vår vistelse. Redan när vi klev av sjöflyget och gick på den långa bryggan in mot ön infann sig en varm känsla i magen, att… ja, vi har kommit rätt! 

Vill du också ut och resa och utforska världen? Klicka här!

– Mr Prekchit körde oss med sin buggy till vårt ”nya” hem - en elegant och vacker beachvilla som låg inbäddad i grönska, nummer 152. Vi gjorde oss snabbt hemmastadda och utforskade varje liten vrå av villan. En härligt stor terrass, fylld minibar med godsaker såsom choklad, snacks, öl och vin (fylls på dagligen och det ingår!). Men mest imponerad var vi nog ändå av det sagolikt vackra utomhusbadrummet! 

Unik upplevelse
De slängde på sig sina badkläder och sprang snabbt ner till det varma vattnet och tog ett dopp. På med snorkel och mask och simmandes en bit ut till husrevet för att hälsa på de färgglada fiskarna och en söt liten bläckfisk som sov middag.

– Mr Prekchit hjälpte oss med att boka bord till kvällens middag på en av de sex restauranger som finns på ön. Han bokade tennisbanan, utflykterna och andra roliga upplevelser som finns att göra på ön. Här finns ett vattensportcenter, dykcenter, ett gym och spa och en av dagarna följde vi med på en av utflykterna som ingår, en delfintur. Det var en mäktig upplevelse att se alla delfiner leka, busa och göra konster runt vår båt – WOW, vilken upplevelse det var. 

Att snorkla med de gigantiska mantorna kan också rekommenderas.

– Det var helt fantastiskt att fyra stora mantor svävade runt omkring oss i det stora blå. Det var mycket nyfikna på oss och vi var såklart imponerade av dem.  

Dags att resa? Läs mer här!

Maten är gudomlig, fortsätter hon. Hon menar att det nog är maten och drycken samt servicenivån som gjorde absolut störst intryck på sällskapet. 

– Det är a la carte på hög nivå och vinerna av toppklass. Allt ingår! Då Premium All Inclusive är inkluderat från början. Sex restauranger med en mix av À la carte och buffe, samt ett flertal barer finns att välja på. 

Sky Bar får inte heller missas, anser hon. Slå dig ner i de rejäla sköna loungemöblerna och sippa på en drink före middagen – med vidunderlig utsikt! 

Sällskapet avslutade sin vistelse med att checka in i en egen vattensvit de sista tre nätterna. Att bo i egen vattenvilla och kunna hoppa ner i vattnet från terassen för morgondoppet, för snorklingsturen och för att bara svalka sig är en magisk upplevelse, avslutar hon.

Hummingbird Lifestyle Travel har en fantastisk historia med en verksamhet som började för mer än 60 år sedan. Idag är företaget ett välrenommerat resebolag med specialist på skräddarsydda upplevelseresor främst till Maldiverna, Mauritius och Seychellerna. Andra områden som ingår i utbudet är , Karibien/Västindien, Australien och Nya Zeeland samt kryssningar och yachting. Att klimatkompensera för resan 100% är också något som Hummingbird Lifestyle Travel var bland de första i Sverige att införa. www.hummingbird.se  031-81 98 30   info@hummingbird.se