Bingo Rimér och Daniel Breitholtz designar för cancerforskning

Foto: Staffan Johansson

Familjeföretaget Scandinavian Safe fyller 20 år och firar bland annat genom att för tredje året i rad samverka med kända profiler till förmån för cancerforskning. I år är det Bingo Rimér och Daniel Breitholtz som har fått chansen att designa varsitt unikt säkerhetsskåp; i oktober och november kommer dessa att auktioneras ut på Tradera.

Fotnot: Bingo Rimérs skåp finns på Tradera från 14 till 28 oktober. Daniel Breitholtz skåp finns att buda på från 21 oktober till 4 november.

Scandinavian Safe har haft en ambition om att utveckla säkerhetsskåp till något annat – och mer – än de har varit de senaste 50 åren. Istället för en otymplig, intetsägande koloss vill syskonen på Scandinavian Safe etablera säkerhetsskåp som en inredningsdetalj i vilket hem som helst. De återkommande samarbetena med kända profiler går helt i linje med denna ambition och pengarna från auktionerna går oavkortat till Bröst- och Prostatacancerförbundet. – Vår familj har varit med om att personligen drabbas av bröstcancer, detta är verkligen en oerhört viktig och betydelsefull insamling för oss, säger Evelina Lycke, affärsutvecklare på Scandinavian Safe.

Liggande säkerhetsskåp med passande sittpuff
Skåpet till förmån för Bröstcancerförbundet designas av Bingo Rimér och här ligger primärt fokus på skåpets fysiska utformning, då det inte alltid är lätt att övertyga sin partner om att addera ett säkerhetsskåp till inredningen därhemma. Bingos design, i form av ett liggande säkerhetsskåp med bekväm sittpuff i stilrent svart och beige, är därför helt nytänkande och smälter smidigt in i hemmet även hos den mest principfasta fashionista.

– När frågan kom om jag ville designa ett skåp så fick jag idéen direkt om hur skåpet skulle se ut. En möbel som ingen tidigare skådat! Man ska kunna låsa in sina gevär utan att någon hemma sätter sig på tvären när skåpet ska innanför dörren, säger Bingo och fortsätter:
– Är man inte jägare kan man i stället låsa in dyra handväskor, klockor eller annat stöldbegärligt som man vill skydda. Inredningen är i rött plysch som skyddar både väskor och gevär från repor. Gevärsstället, som har plats för till tre gevär, är specialbyggt i massiv ek – som är bränd, oljad och klarlackad för bästa lyster. Att jag fick äran att designa skåpet till förmån för Bröstcancerförbundet känns fantastiskt. Jag älskar bröst - men avskyr cancer, så jag hoppas verkligen skåpet blir galet dyrt, skrattar Bingo Rimér.

Passa på att buda på Bingos stilrena säkerhetsskåp!

Foto: Filip Gustafsson

Ville ge skåpet en naturlig plats
För Daniel Breitholtz var visionen istället att skapa en design som skulle ha en framträdande plats i hemmet. Daniel är själv jägare och hade redan sedan tidigare insett att de flesta skåpen på marknaden var ganska trista. När han fick chansen att designa till Prostatacancerförbundet valde han därför en design som speglade hans absolut största intresse – musik.

– Musik är det bästa jag vet, i alla kategorier! Att inte alla vackra vinylskivor får ha en naturlig plats i inredningen i människors hem eller på ett snyggt kontor längre irriterar mig. Därför blev valet för mig ganska givet. Jag ville få en chans att skapa ett säkerhetsskåp som ser ut som en riktig skivsamling. Och inte vilken skivsamling som helst utan min alldeles egna skivsamling, från skivor jag själv äger.

Missa inte Daniels unika säkerhetsskåp – buda här!

Foto: Filip Gustafsson

Sprillans ny gitarr på köpet
Eftersom Daniel älskar musik kändes det givet att man också skulle få med en gitarr på köpet när man ropar hem skåpet. Därför, förutom skåpet, får auktionsvinnaren en alldeles sprillans ny och ospelad elgitarr som Daniel själv varit och köpt och stoppat in i skåpet.
- Dessutom har mina vänner på Marshall skickat med ett par grymma sladdlösa noicecancelling hörlurar som också ingår. Jag har, som många andra, på nära håll blivit drabbad av den vidriga sjukdomen cancer och det känns fantastiskt att få hjälpa till att dra in pengar till Prostatacancerförbundet. Jag är otroligt nöjd. Jag är ärligt talat avundsjuk på den som kommer få en chans att ropa hem det, säger Daniel Breitholtz.

Fotnot: Bingo Rimérs skåp finns på Tradera från 14 till 28 oktober. Daniel Breitholtz skåp finns att buda på från 21 oktober till 4 november.


Scandinavian Safe AB, som i år firar 20 år, är ett familjeföretag som drivs och ägs av fyra syskon. Företaget har tillverkat över 100 000 värdeförvaringsenheter till myndigheter, företag och privatpersoner. Säkerhetsskåpen är testade och certifierade enligt SSF3492 och finns exempelvis som vapenskåp, kassaskåp, nyckelskåp, värdeskåp, laptopskåp och dokumentskåp.

Just nu specialiserar sig Scandinavian Safe på att utveckla och förnya säkerhetsskåpen så att de ser mer tilltalande ut för att passa in i olika miljöer i t.ex. hem, kontor och industrilokaler.

www.scandinaviansafe.se